Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
olus napisał(a):hmm Cheeroki no chyba nie dokonca bo jesli brochas chce dlubac mocniej (cos wiecej niz sam program) autko potem to z DSG nie poszaleje.
Tam występuje tylko Tiptronic...Kozak napisał(a):A6 3.0 TDI z DSG i jestem pod wrażeniem .
Z dieslem nie ma problemu jezdzi juz troche tego zwlaszcza w Octavi2.N4S napisał(a):Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w Polsce będzie ciężko zrobić chip, który dobrze pracowałby z DSG. Przynajmniej jeżeli chodzi o benzynę TFSI w Golfie.
A gdzie podchodzileś do tego tematuN4S napisał(a):Podchodziłem do tematu już dwa razy i za każdym razem praca skrzyni po chipie była nie do zaakceptowania
Tonny S napisał(a): A gdzie podchodzileś do tego tematu
Jak widać z wykresu był jakiś problem w okolicach 3.600-4.000 obrotów. Ogólnie nie jeździło się zbyt dobrze ze wzgledu na brak trakcji przy niskich obrotach, więc wróciłem do serii.
Z powodu małej sprężarki jest dużo momentu na dole, a później kiszka. Generalnie to po programie nie dało się jeździć z ESP, co chwilę włączała się kontrola trakcji. Na chipie fajnie jeździło się tylko na autostradzie - licznikowo potrafił przekroczyć 260 km/h.
Spalanie po programie spadło w mieście do 14l/100, na seryjnym programie nie udaje mi się zejść poniżej 15l/100.
Z programem będę dalej walczył, muszę tylko zmienić na mocniejszy zawór DV i PCV (w piątek montaż).
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości