Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mike_low napisał(a):Mechanik obejrzał czy nie ma wycieków spod głowicy i jest czysto żadnych zacieków, zaraz sprawdze czy z chłodnicy nie leci odpale na 30 min w garażu niech pochodzi jeżeli chłodnica to powinny być jakieś krople jeżeli nie to najczarniejszy scenariusz się sprawdzi.Pozdrawiam.
AdamTower napisał(a):Pisałem o tym w dziale 1M. Miałem w starym leonie przegrzaną uszczelkę pod głowicą. Nawet po wyjęciu uszczelki gołym okiem nie było nic widać, głowica również po planowaniu była idealnie szczelna. Winna była sama uszczelka, powodowała wzrost ciśnienia w układzie chłodzenia co wywoływało wywalanie płynu przez zawór w zbiorniku wyrównawczym i tylko przy dużym obciążeniu (kilkadziesiąt km na pełnym bucie i płynu brak). Bardzo ciężko to było znaleźć bo wywalało odpowietrznikiem który w 1M jest dobrze schowany i płyn uciekał po podwoziu i śladu po nim nie było.
Cielmus napisał(a):jak myślicie?
Naniwa napisał(a):Witam!
Mam problem w moim leonie z silnikiem BXE, wycieka mi płyn i cieknie sobie po bloku silnika, moja pierwsza myśl - uszczelka pod głowicą, ale mój ojciec (mechanik) twierdzi że nie ma szans i gdyby to była uszczelka to do silnika też by się dostawała ale nie kopci ani nic się nie dzieje, tylko leje się po silniku i ubywa go mniej więcej jakieś 100-200 ml na tydzień tak na oko . ktoś wie czy to może być uszczelka? w serwisie skody mam znajomego który też stwierdził że uszczelka. Pomocy !
Brony777 napisał(a):cena 500zł za samą robotę to nie za dużo
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość