Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jędrek napisał(a):na twoim miejscu sprawdził bym rure przy IC czy nie spadła
jędrek napisał(a):tak o tą.To sprawdź cały układ bo jak na moje tu siedzi przyczyna
misiek_t napisał(a):specjalistą nie jestem, ale jeśli by był problem gdzieś w układzie...jędrek napisał(a):tak o tą.To sprawdź cały układ bo jak na moje tu siedzi przyczyna
to prawdopodobnie auto straciło by na mocy.
Możliwa jeszcze turbo puszcza olej, ten się spala no i kopci...
Pisałeś że nie wiesz czy auto ma "wirusa" więc może warto by się gdzieś na hamownie przejechać i sprawdzić. Tak jak pisze Tom-Tdi, kopcenie może być spowodowane złym softem i im wyższe temp. tym kopcenie większe.
Maciek_Leon_LBN napisał(a):no właśnie coś może w tym być...zobaczymy co powiedzą we wtorek...a tak orientacyjnie misiek ile schamowanie kosztuje?
Tom-Tdi napisał(a):jak turbo by puszczało olej to powinno być z tyłu siwo,a nie czarno i w dodatku olej by ubywał
Maciek_Leon_LBN napisał(a):z tego co wyczytałem w Lublinie nie ma dobrej hamowni więc pozostaje opcja przejechania się jakimś innym 20 tdi bkd
celinskip napisał(a):jak chcesz to mozemy sie zlapać. Ja mam bkd+
celinskip napisał(a):jak chcesz to mozemy sie zlapać. Ja mam bkd+
Maciek_Leon_LBN napisał(a):hmm nie przesadzę jak powiem że mój chodzi jak ten w tej drugiej wersjimoże stąd kopcenie
-- 31 marca 2012, 15:25 --
http://www.youtube.com/watch?v=cvgLREgDE7U
jędrek napisał(a):wcale moze tak nie byc lac moze nie tak bardzo przy lekkiej jezdzie a przy mocnym wcisnieciu dawka jest zbyt duza.Tak czy siakbez logow jest gdybanie niczego sie nie dowiesz.Mozesz sprawdzic jedynie czy nie masz boxa pod maska srebrna kostka
Maciek_Leon_LBN napisał(a):jest pęknięta na zakręcie pęknięcie na ok 3mm na wylot czy to może być przyczyna???
Maciek_Leon_LBN napisał(a):jeszcze jedno pytanie przez ta niesCzelnosc moglo tez turbo wariowac?
Maciek_Leon_LBN napisał(a):ta rure musze w aso kupic czy da rade gdzie indziej w aso zazyczyli sobie prawie 400 zl
borowa napisał(a):Ubogie te cyferki jak na BKD, rozumiem że wszystko chcesz ogarniać w tej Fabryce Mocy? Pewnie jesteś pierwszym z tego forum, który zdecydował się tam coś robić. Z ciekawości będę śledził wątek, bo jestem ciekawy jak to się zakończy.
celinskip napisał(a):po wgraniu wirusa na 160? to oni gotowce wgrywają? Może lepiej najpierw uderzyć do warsztatu jakiegoś a potem na program do warszawy?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości