Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
hmmm co masz na mysli piszac: podpiałem? moze wymien sobie akumulator, skoro po "podpieciu" do innego pali na dotyk ?lukasz_samcik napisał(a):przy 9 stopniach ponizej zera dopiero gdy podpialem auto do innego odpalil na dotyk wczesniej jednak krecilem w 5 podejsciach i nic...
lukasz_samcik napisał(a):FR 2.0 TDI BMN ciezko odpala...
pampi napisał(a):Aha cała regulacja pompek polega na tym, że wkręcasz pompkę i 270 stopni cofasz. To też jest ważne.
sprawdzenie kata synchronizacji rozrzadu, robi sie VAGiem (sterownik silnika, grupa 004, pozycja 4, idealnie 0.00). Ustawia sie mechanicznie na kole walka ssacego rozrzadu. Zas synchronizacje dwoch walków rozrzadu sprawdza sie mechanicznie za pomoca szpilek blokujacych i lusterka przy ustawieniu pierwszego tloka w GMP, a ustawia sie mechanicznie na kole walka wydechowego rozrzadu.lukasz_samcik napisał(a):sprawdzenie rozrzadu rozumiem ze można zrobić w vagu?
zasadniczo w przypadku usterki swiecy zarowej powinien byc blad na sterowniku silnika. Niemniej jednak mozna zmierzyc omomierzem przejscie na swiecy, po odkreceniu wtyczki przy glowicy zalisajacej pompowtryski, nalezy wiedziec ktory pin odpowiada za ktora swiece zarowa i tam to sie mierzy. Jesli nie masz o tym pojecia, to nie polecam nic tam dotykac, tylko zdac sie na bledy w sterowniku silnika.lukasz_samcik napisał(a):a co do świec żarowych to jesli możesz jaśniej bo jestem zielony w tej kwestii
Jamal123 napisał(a):Miałem ostatnio to samo z porannym odpaleniem i wymiana swiec i nic stanęło na wymianie glowicy bo była w 8 miejscach pęknięta i się nadawała na złom
platinet napisał(a):Ponoć w BMN-ach złe odpalanie to norma, ja też mam problem z rozruchem ale olewam to.
Fastener99 napisał(a):platinet napisał(a):Ponoć w BMN-ach złe odpalanie to norma, ja też mam problem z rozruchem ale olewam to.
Kolego też tak słyszałem i w to zacząłem wierzyć póki nie pogadałem z ludźmi i jednak te silniki nawet przy przebiegach 250+ palą normalnie w duże mrozy! Trzeba znaleźć przyczynę zapowietrzania...
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości