mam pytanie co do osiągów Leona II FR 170KM po chipie (+-30KM i 50Nm). Jeżeli ktoś takim jeździ lub jeździł to prosiłbym o wypowiedzenie
na ten temat. Ciekawi mnie czy spalanie wzrosło i jak z czasem od 0-100km/h?

pozdro

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tom3czek@FR170 napisał(a):po programie można liczyć na okolice 7,5 do setki
skoro moj daje w dupe Twojemu ... Twoj ma okolice 7s. hmmm ... to moj ile powiniem miec?misiek_t napisał(a):powinno być chyba mniej... mój BKD po programie robi okolice 7s. do 100 a mam po chipie tyle co BMN w serii![]()
swierg napisał(a):misiek_t, jak mierzysz te okolice 7s?
mihcio121 napisał(a):Panowie jak to jest po chipie BMN 170km z predkoscia max? Podejzewam ze jest jakas blokada bo ostatnio na A1 bujnelem sie sprawdzic ile wycisnie mój Leon no i ladnie szlo do okolo 215km\h i nagle stop i ani drgnelo dalej chodz mam wrazenie ze by poszedl . Mam opcje z DPF skrzynia manual i nic nie bylo grzebane przy sofcie
Arczii napisał(a):To trochę mało 215km/h ja swoim leciałem 245km/h i niestety prosta droga sie mi skończyła może by było więcej tez mam serie i Dpf
mihcio121 napisał(a):Arczii napisał(a):To trochę mało 215km/h ja swoim leciałem 245km/h i niestety prosta droga sie mi skończyła może by było więcej tez mam serie i Dpf
No wlasnie zdziwilo mnie najbardziej to ze caly czas plynnie sie rozpedzal i nagle stop. Doszlo do 215 i czy lekko zgórki czy pod caly czas ta sama predkosc przy pedale w podlodze. Chodzi mi tylko o informacje czy to jest jakas blokada fabryczna
strike563 napisał(a):A jeszcze taka sugestia. Wiem że w samochodzie było regenerowane turbo. Może to być z tym że jest źle ustawione? Po regeneracji auto przejechalo jakieś 30tys km
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości