daniel28 napisał(a):Jak możesz, zobacz na allegro zestaw naprawczy do bmm. Jest zabierak.
nie wiem gdzie poznikaly twoje poprzednie posty z tego tematu, zostaly same moje, zrobilo sie bez sensu..
caly czas sugerowalem sie tym ze miales silnik BMN, ale to wlasciwie bez znaczenia...
dlaczego ? ano dlatego ze opisy aukcji zestawow naprawczych do np BKD czy BMM sa delikatnie mowiac " z dupy "
dla mnie znaczenie ma to co sie rozkreca fizycznie, lub programy takie jak etka, etos czy elsa
przyklad takiej aukcji, dumnie napisane "pompa, łańcuch, koło, napinacz nowy BKD, BMM
http://allegro.pl/pompa-lancuch-kolo-na ... 10862.htmlno i oczywiscie zdjecie

na zdjeciu imbus/zabierak, no i wymienione numery czesci :
1. Łańcuch napędu pompy oleju (orginał) 03G115230VW-AUDI
2. Koło zębate małe mechanizmu różnicowego (z-21)(orginał)03G103333E VW-Audi
3. Napinacz łańcucha pompy oleju (orginał)03G115124D lub 03G115124 VW-audi
4. Pierścień zabezpieczający zabieraka pompy oleju (orginał) N 012 294 2 VW-audi
5. Zabierak napędu pompy (orginał) 03G115281E lub D WV-audisprawdzimy wiec tylko ten nieszczesny zabierak/imbus nr5 ( reszta w tym momencie nieistotna )

jak widac okresy stosowania, jakie auto, jest to to, co napisalem i pokazalem juz wyzej ( rysunki pomp )
silnik wzdluzne, a potem rowniez silniki poprzeczne wraz z wejsciem technologii CR
de facto pompa w BMM jest taka jak w 1.9 , bo w koncu BMM to taki rozwiercony stary 1.9 8V
wracajac do aukcji, sprzedawca wymienia silniki
WADLIWE SILNIKI VW-
ALT,BHW,BMA,BKP,BMP,BLX,BVX,BLY,BVZ,BLR,BVY,AXX,BWA,BPY
WADLIWE SILNIKI AUDI
BRE,BRF,BVG,BLB,BNA,BPJ
ani slowa o BKD/AZV czy BMN/BUY oraz BMM
ale to jeszcze nic, jakby nie bylo wymienione przez niego silniki, np AXX,BWA,BPY to owszem 2.0T albo turbo-benzyna
jesli dalej masz watpliwosci, to juz nic nie poradze
Tyle z mojej strony