Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Listwa świec żarowych

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Listwa świec żarowych

Postprzez lucasnufc » 4 września 2015, 15:57

Ostatnio na vcds wyskakiwało mi że mam przepaloną świecę na 3 cylindrze. Dzisiaj postanowiłem to sprawdzić i rzeczywiście 3 nie daje znaku życia. Nastąpił jednak problem, bo przy ściąganiu listwy świec na 2 świecy zostało "gniazdo z listwy" - wyglądało jakby się urwało. Szukałem w etce numeru listwy ale nic takiego nie znajduje. Jedynie na allegro sa używane takie listwy świec, a wolałbym kupić coś nowego. Orientuje się ktoś gdzie można taka listwę nabyć prócz aso i w jakiej cenie ( ewentualna cena ASO)? Jeszcze takie małe pytanie bo skanuje błędy vcds i teraz nie wyskakuje mi bład 3 świecy a jest na pewno spalona, jak to możliwe?
lucasnufc
Sport
Sport

Auto: seat LEON
Silnik: BXE 1.9

Reklama

Re: Listwa świec żarowych

Postprzez untaztood » 16 września 2015, 22:21

Nie wyskakuje bo jej nie diagnozuje za każdym razem.
Zrób OUTPUT TEST w module silnika, przejdź przez wszystkie kroki to błąd znów wyskoczy.

Wiązka jest na pewno do zakupu w ASO. Sam ją wymieniałem, jednak prucie całej przerosło mnie - nie uważałem żeby to było konieczne, dlatego uciąłem starą, w okolicy filtra oleju i tam wlutowałem się nową wiązką.
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Re: Listwa świec żarowych

Postprzez lucasnufc » 17 września 2015, 11:32

Doszła do mnie wiązka. 170zł zapłaciłem wygląda na ori z aso ;) Też raczej nie będę całej wymieniać....
lucasnufc
Sport
Sport

Auto: seat LEON
Silnik: BXE 1.9

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel