Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Położenie klapy nawiewu recyrkulacji

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Położenie klapy nawiewu recyrkulacji

Postprzez wikara » 19 lutego 2016, 23:15

Witam,mam pytanie związane z silniczkami recyrkulacji powietrza , pokazuje mi błąd 00716 położenie klapy nawiewu recyrkulacji. objaw po przekręceniu na zapłon pod kokpitem mi strzelają silniczki/silniczek i podobno można je wyłączyć do obiegu tylko wewnętrznego czy się tak da,tylko wtedy będą mi szyby parować.
Miał ktoś taki problem i czy ma ktoś NUMERY tych silniczków bo są tam 3 silniczki które sterują obiegiem ,to bym załatwił sobie używane,bo nowe to jeden 5stówek...
ps: dodam że jak włącze obieg chyba zewnętrzny do nie słychać ich...
wikara
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Re: Położenie klapy nawiewu recyrkulacji

Postprzez adix83 » 20 marca 2016, 08:35

Mam ten sam problem. W leonie 1p klimatronik sa dwa silniczki odpowiedzialne za recyrkulacje powietrza jeden otwiera i zamyka obieg otwarty drugi to samo tylko ze zamknięty. U mnie strzela klapka od obiegu otwartego mimo tego ze silniczek jest sprawny to wyrobił się potencjometr który nie wykrywa ze klapka jest otwarta i silniczek cały czas próbuje ja otworzyć. Nie wiem czy da się to wyłączyć programowo ale w najgorszym przypadku możesz wyjąć wtyczkę silniczka.
adix83
Stella
Stella

Auto: Leon II
Silnik: BKD 2.0

Re: Położenie klapy nawiewu recyrkulacji

Postprzez Misiek » 27 marca 2016, 22:54

adix83 napisał(a):W leonie 1p klimatronik sa dwa silniczki odpowiedzialne za recyrkulacje powietrza

tak , ale do rocznika 2008 bodajże, później jest jeden silniczek. Było to opisywane w temacie o wymianie panelu klimatronika na poliftowy.
mam dwie nagrzewnice z silniczkami do leona 1p. Pisać na PW co konkretnie potrzeba może będę mógł pomóc z częściami.
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel