Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwny dźwięk w czasie wciskania sprzęgła

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwny dźwięk w czasie wciskania sprzęgła

Postprzez Deiw_20 » 24 lutego 2017, 09:38

Witam. Szukałem na forum ale jedno znacznej odpowiedzi na moj problem nie znalazłem. A mianowicie gdy silnik jest uruchomiony słychac delikatny metaliczny dzwięk lecz gdy zaczne wciskać sprzęgło i jest w połowie wciśniete hałas sie bardzo nasila. Po wstępnych diagnozach u mechanika stwierdzono że to nie łożysko oporowe co podejrzewałęm na początku a poprostu skrzynia juz powoli sie kończy. Dwumasa też powoli powoli sie zaczyna zuzywać. Z tąd moje pytanie czy aby napewno to skrzynia biegów ?? Jeśli tak to czy wie ktoś z was gdzie i mniejwiecej za ile można ją doprowadzić do sprawności.

Pozdro
Deiw_20
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II
Silnik: TDI pompa VP

Reklama

Re: Dziwny dźwięk w czasie wciskania sprzęgła

Postprzez Haszeer » 24 lutego 2017, 09:50

Deiw_20 napisał(a):Witam. Szukałem na forum ale jedno znacznej odpowiedzi na moj problem nie znalazłem. A mianowicie gdy silnik jest uruchomiony słychac delikatny metaliczny dzwięk lecz gdy zaczne wciskać sprzęgło i jest w połowie wciśniete hałas sie bardzo nasila. Po wstępnych diagnozach u mechanika stwierdzono że to nie łożysko oporowe co podejrzewałęm na początku a poprostu skrzynia juz powoli sie kończy. Dwumasa też powoli powoli sie zaczyna zuzywać. Z tąd moje pytanie czy aby napewno to skrzynia biegów ?? Jeśli tak to czy wie ktoś z was gdzie i mniejwiecej za ile można ją doprowadzić do sprawności.

Pozdro

tez mialem takie metaliczne ocieranie ale to po wymianie skrzyni gdy poprzednia padla tak od niczego zadnych oznak, ten metaliczny dzwiek przestał po 1k km i do tej pory cisza (15k km przyjechane na nowej skrzyni)
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Auto: LEON 1P
Silnik: BKC 1.9

Postprzez Deiw_20 » 24 lutego 2017, 10:24

A skrzynie kupiłeś jakąś po regeneracji i ile za to dałeś ?
Deiw_20
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II
Silnik: TDI pompa VP

Postprzez Haszeer » 24 lutego 2017, 10:53

Deiw_20 napisał(a):A skrzynie kupiłeś jakąś po regeneracji i ile za to dałeś ?

po regeneracji, 2k wyszlo wszystko. skrzynia + robota + olej itp
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Auto: LEON 1P
Silnik: BKC 1.9

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel