Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Autko "spala" olej

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Autko "spala" olej

Postprzez dyziop123 » 16 stycznia 2020, 20:05

Witam forumowiczów. Posiadam Seata Leon 2 2009 1.9 , miesiąc temu zostało zregenerowane turbo, od razu DPF został wypłukany(wyczyszczony), pojawił się problem po jakiś 3 dniach, średnie zużycie paliwa wzrosło do 14l/100km i co chwile skacze raz jest 8l/100 później 6l a później 10l , na trasie 90/100 km/h, no i mój mechanik dzisiaj wymienił przepływomierz, przejechałem się około 3 km, i auta nie gasiłem spalanie było 5,9 , ale jak wróciłem po 5 minutach było już 8,0 (jakim cudem?) , przepływomierz(nowy) potrzebuje się z grać z autem ?? No i co najważniejsze jak trochę auto pochodzi to czuć spalany olej z wydechu. Gdzie szukać przyczyny? Mechanik mówił, że przyczyną mogą być uszkodzone uszczelniacze na pompce(nie wiem jakiej). Czy da się to komputerowo sprawdzić? Jestem laikiem, przepraszam za błędy. Dzięki.
dyziop123
Stella
Stella

Region: opolskie
Auto: Seat Leon 2
Silnik: BLS 1.9

Reklama

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel