Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zatem nie Seat lae Passat b6 2.0 tdi cbab

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zatem nie Seat lae Passat b6 2.0 tdi cbab

Postprzez fredek » 25 stycznia 2021, 19:04

witam , posiadam passata 2.0 tdi cr 140 koni o kodzie silnika CBAB . Piszę na forum seata ze względu że na forum passata zero odzewu . Mianowicie mam problem , przy przyspieszaniu i obciążeniu silnik przerywa i zaczynają klepać wtryski , błędów brak , jedyne co można zaobserwować w parametrach pracy to bardzo duże ciśnienie na listwie cr wynoszące 2200 bar . Podczas takich testów wieszają się wtryski i dopiero odpuszczenie gazu po chwili je uruchamia . Wszystko zaczyna się dziać przy obrotach silnika 2700 na min . Brak błędu wysokiego ciśnienia lub jakiegokolwiek związanego z ciśnieniem. Silnik zapala na tzw widok kluczyka , pracuje równo , dpf się wypala . Sprawdzone sitko na zaworze pompy cr , opiłków brak . Do listwy cr dobiorę się w tym tygodniu , zawór ciśnienia na listwę posiadam na podmianę a także zawór na pompę .
Test przelewowy nie wykazał dużych odchyłek między wtryskami tak samo jak i korekty na komputerze nie są najgorsze . Zanim wytargam wtryski może uda mi się odszukać kogoś ko walczył z podobnym problemem.
Poniżej link do założonego tematu na forum vw, jest tam również filmik z testu przelewów i korekt.

-- 25 stycznia 2021, 19:02 --

https://forum.vw-passat.pl/topic/68276- ... 0-cr-cbab/
fredek
Stella +
Stella +

Auto: seat leon 1p
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: Zatem nie Seat lae Passat b6 2.0 tdi cbab

Postprzez Tracer2 » 26 stycznia 2021, 11:08

Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Re: Zatem nie Seat lae Passat b6 2.0 tdi cbab

Postprzez fredek » 2 maja 2021, 16:12

Tracer2 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=jmLbFZPu0Po
albo
https://www.youtube.com/watch?v=Y2UY6Jm3EvQ
Ciekawe filmy w temacie

Witam , filmy dostępne w sieci oglądałem jak Niewolnicę Isaurę ze 30 lat temu , ale nic nie pasuje do mojego problemu ponieważ wykluczają się objawy .

-- 2 maja 2021, 16:12 --

Panowie , problem został naprawiony chociaż nie bez problemów . Problemem okazały się wtryskiwacze , pomimo sprawdzenia na maszynie . Nie wiem jak je sprawdzają , ale w jednym warsztacie są ok , a w drugim okazuje się zupełnie coś innego . Więc jeden problem naprawiony , udało się znaleźć ogarniętego człowieka który podjął się diagnozy i naprawy .
To dla innych których może dopaść taki problem , chociaż ja studiowałem internet i takiego samego problemu nie znalazłem.
fredek
Stella +
Stella +

Auto: seat leon 1p
Silnik: BSE 1.6

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel