Kanisz napisał(a):Tak ktoś Ci sugeruje Pb, ponieważ raz na pewien czas trzeba pezeczyścić wtryski po gazie, a może już zawory do regulacji /?.. Nawet jak mają auto kasowanie luzu to dalej mechanika raz na pewien czas wymaga ingerencji człowieka.
Auto sprawnie i żwawo jeździ /?
Sprawdzałeś kompresję i nie czuć paliwem lub gazem /? Na ubogiej mieszance wypalają się zawory, gniazda, itd.
Mógł się też zapchać lub uszkodzić katalizator lub tłumik końcowy, albo...
... Np zawór regulacji ciśnienia paliwa do wymiany..., sprawdź... /?
Dziękuje za odpowiedz!
Generalnie wogole nie wpadłem na to aby zwrocic uwage na zawory, zważywszy na ta własnie " bezobsługową'' hydrauliczna kompensacje...
Auto juz ma ponad 100tys km na gazie .. ja co prawda jezdziłem na benzyznie ale bardzo sporadycznie i w małych limitach kilometrów , moze dlatego nie pomagalo .
kompresji nie sprawdzałem takze... hmm jutro auto idzie do mechanika wiec to wszystko jak najszybciej mu zasugeruje.
Samochodowi o tych parametrach ciezkoprzypisac żwawość lecz mam wrazenie wiekszego " zamulenia'' , choc najgorsze jest to odpalanie bo za pierwszym nigdy nie zapali.. nie łapie obrotów jakby albo sekunda i gasnie chyba ,ze przytrzymam pedałem gazu, za drugim zapala zawsze
dodam jeszcze kwestie pyrkania z wydechu i nierównej pracy do tego: ( to moj filmik:) )
https://www.youtube.com/watch?v=j6Y3ypQeaU8-- 16 czerwca 2019, 13:53 --
marcin7x5 napisał(a):Wymieniłeś już sporo rzeczy w aucie ale czy pokusiłeś się o rzecz którą robi się w pierwszej kolejności czyli sprawdzenie przewodów idących do sondy? Wystarczy że jeden z przewodów będzie miał zwarcie lub zbyt duży opór i sterownik silnika będzie dostawał złe odczyty z sondy przez co będzie check na desce świecił się.
Dziekuje za sugestie.
bedeąc szczerym nie zwrociłem na to uwagi , gdyz sonde wymieniał i "rzekomo "sprawdzał moj mechanik , padła tylko diagnoza ,iż sonda stoi i trzeba nowa tylko NGK bo do tego silnika tylko te sie sprawdzaja..
bedąc u gazownika on wymieniał listwe wtryskiwaczy ustawiał itp powiedział ,ze od strony gazu wszystko jest zrobione sugerujac znalezienie elektro-mechanika , ktory ogarnie benzyne,
podłaczajac Vaga powiedział ,ze sonda lambda nie działa ,
ramke zamrozona dodałem pod postem ale nic z jej wyników nie rozumiem

-- 12 lipca 2019, 19:43 --
Witam wszystkich!
Generalnie na wstepie Przepraszam ,ze ogrzewam kotleta z tematem wczesniej zalozonym ale niestety nadal w pelni nie moge poradzic sobie z moim problemem i mowie tu o kiepskim rozruchu na ciepłym silniku. Bo generalnie reszta pod kontrolą, reasumując Auto pali za drugim razem , po nocy jak jest zimny pali lepiej , nie mam juz pomysłów , mechanik powiedział ,ze sie poddaje...
Pozdrawiam!