Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Pandeska » 8 listopada 2019, 09:44
Pojawil sie problem ze tylko na czwartym biegu podczas przyspieszania wyje a wresz pojawia sie szum.z okolic komory silnika. Jadac na czwartym biegu bez przyspieszania nic sie nie dzieje, jest cicho w momencie dodania gazu im obroty wyzsze tym glosniej slychac przy redukcji z 6 na 4ke to jakby mial w kosmos wyleciec. Biegi nie wypadaja chodza gladko a auto normalnie przyspiesza na kazdym biegu nawet czworce. Ktos diagnozowal u siebie ten problem? Skrzynia 6 wersja 2.0 tfsi 185KM, przebieg 170 tys
-

Pandeska
- Stella +

-
- Region: zachodniopomorskie
- Auto: Leon 2.0 TFSI 1P1
- Silnik: BWA 2.0
przez CupraRkupno » 28 listopada 2019, 17:36
Mam podobny problem, wycie pojawilo sie pare dni temu. 2-3.000 obrotow 3,4 bieg przy dodawaniu gazu wyje. Dowiedziales sie cos na ten temat? Leon Cupra R 130.000 km
-
CupraRkupno
- Stella

-
- Region: zagranica
- Auto: Seat Leon Cupra R
- Silnik: CHGA 1.6
przez Pandeska » 30 listopada 2019, 19:31
Tak dowiedzialem sie ze simering mi puscil od prawej polosi i gdzies okolo 5 miesiecy tak smigalem nie wiedzac ze mam cala skrzynie mokra wlasni zamawiam olej na dolekwe moze jest spory brak. Jednak jest 70 procent na to ze moglo sie przytrzec juz na lozysku z uwagi na brak smarowiania . Doleje w poniedzialek to dam znac czy jest juz ogolna p i z d a:/
-

Pandeska
- Stella +

-
- Region: zachodniopomorskie
- Auto: Leon 2.0 TFSI 1P1
- Silnik: BWA 2.0
Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna