Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wtrącę tylko, że mam 2.0 benzynę FSI z EGR-emTeddyBB napisał(a):pablito napisał(a):Skoro w 1.8 TFSI -EGR nie występuje, a odma jest całkowicie odpięta to dlaczego tam niby nadal się będzie gromadzić nagar?
Pomóżcie bo osiwieje
pablito, racja. Sprawdziłem w ETCE i faktycznie "recyrkulacja spalin" występuje tylko w silnikach diesla o pojemnościach 1.6, 1.9, 2.0. Nie ma silinka benzynowego, który był montowany w Leonie II i posiadałby EGR. Możliwe że dotyczy to całej grupy VAG ale tego już nie sprawdzałem.
adamski napisał(a):Wtrącę tylko, że mam 2.0 benzynę FSI z EGR-emLeon Mk2 (1P)
Wtrącę tylko, że mam 2.0 benzynę FSI z EGR-emLeon Mk2 (1P)
miroA3 napisał(a):w FSI jest, w TFSI nie ma
miroA3 napisał(a):jesli chodzi o czyszczenie w TFSI, to czekam na relacje z zabiegu SeaFoam w 2.0T AXX 2006
TeddyBB napisał(a):Czyli podsumowując: EGR'a w benzynie można spotkać jedynie w 2.0 litrowych silnikach bez turbo (moc 150 KM).
miroA3 napisał(a):jesli chodzi o czyszczenie w TFSI, to czekam na relacje z zabiegu SeaFoam w 2.0T AXX 2006
winner4 napisał(a):Za pomoc dziękuję koledze Antoś, doradził i opracował sensowny poradnik, który przydał się przy demontażu kolektora
Osc napisał(a):Na pewno po czyszczeniu silnik gorzej ani głośniej nie chodzi bo wtedy nikt by tego zabiegu nie robił. Ewidentnie albo coś źle zmontowane albo po prostu tak jak Winner wspomniał zbieg okoliczności i padła jakaś część nie powiązana z czyszczeniem
winner4 napisał(a):Zacznij od sprawdzenia łożysk i przegubów, bo mi się wydaje, że tu leży problem
hubi2000 napisał(a):Jaki jest ewentualnie koszt czyszczenia ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość