Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Klikoś napisał(a):seryjne sprzęgło spokojnie poradzi sobie z programem, no chyba że ogólnie jest do wymiany...
stellarium napisał(a):Jaki będzie nowy setup? Inne turbo, jakiś IC?
DDominikk napisał(a):Do skrzyni 5 biegowej masz już sprawdzone rozwiązania... Pewnie masz dwumas, więc kupujesz jednomas, do tego sprzęgło G60 i bez problemu wytrzyma moce które Ci wyjdą po założeniu turbo ARL.
Ja mam tak w swojej Ibi AXR zrobionej na 174 KM / 372 Nm. Na takim setupie zrobiłem 37kkm i sprzęgło się nie poddaje.
Wyplosz napisał(a):marcink79, masz tu namiary na tych gości co robią sprzęgła spytaj co mają w ofercie http://www.sprzegla.com/g...cja-tuning.html
Piotrek_tdi napisał(a):Od Radzika nie polecam mimo wszystko do jazdy na co dzień,kolega miał w 2.0 tdi i padło po 7 tyś km,lepiej iść w sprawdzone rozwiązanie na bazie ori elementów....
Miro napisał(a):marcink79, Oto co potrzebujesz...
Koło zamachowe jednomasowe 037 105 273 C
Zestaw sprzęgła G60 Sachs 3000 332 001
Śruby z ASO 6 sztuk nr N 101 010 01 oraz od jednomasówki - 6 sztuk nr N 902 061 03
Wszystko pasuje p&p. Sam jeżdżę na takim zestwie i jest ok.
DDominikk napisał(a):Miro mnie wyprzedził i wszystko Ci napisał
Piotrek_tdi napisał(a):Dokładnie Miro pozamiatał wszystko
zwirek75 napisał(a):pkonrad, patrzyłem na to, 15%+ to może być mało
"Uwazam ze BXE + turbo ARL + wieksza chlodnica oleju + nowy DP + sprzeglo da ok 175/380 bezpiecznych KM. I tu bym poprzestal."
igorpl napisał(a):jakies roznice po zalozeniu jednomasu sa zauwazalne?
i jak cenowo wyglada taki mod?
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość