przez swierg » 17 listopada 2012, 13:36
peter85, ASO raczej odpuść. Jak nie masz tam jakiś znajomości to do auta nie będzie chciało im się zajrzeć, a żeby poszukali w ETCE to też często wielki problem dla "specjalistów" z ASO. Znając życie chcieliby od razu otwierać zlecenie i kasować za to, wówczas może byś się coś dowiedział. To oczywiście tylko przykład jednego ze scenariuszy. Szkoda, że bardzo rzadko trafia się na kogoś, kto CHCE pomóc w ASO, ale to odrębna historia.
Sprawdzałem jak jest u mnie i wyszło tak:
we wtyczce 3 pinowej doprowadzonej do wkładki z żarówkami w lampie prawej w klapie mamy taki układ:
pin 1 - wsteczny - kolor czarno-niebieski
pin 2 - pozycja - kolor szary
pin 3 - masa - kolor brązowy
oznaczenia pinów masz na samej wtyczce.
Jeśli u Ciebie kolory kabli są inne, to sprawdź po numerach pinów. Jeśli masz takie podłączenie jak u mnie to powinieneś dać rezystor między kable z pinu 2 i 3. Jeśli chcesz mieć 100% pewności, to weź miernik, a jak nie masz, to zwykłą żarówkę samochodową, 2 druciki i sprawdź czy żarówka świeci podłączona do 2 i 3 pinu podczas włączonych świateł i wyłączonego wstecznego oczywiście. Zrób to na zamkniętej klapie (od środka), bo czasami jest tak zakodowane, że przy otwartej klapie nie działają żadne światła w klapie, wycieraczka i spryskiwacz szyby.
Dodam jeszcze, że kolory kabli są z Leona 1P Spirit Tubro S MY2008.