Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

dokręcanie lusterek zewnętrznych seat leon 2

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

dokręcanie lusterek zewnętrznych seat leon 2

Postprzez relaxx » 5 marca 2014, 06:50

Witam,

Mam problem z lewym lusterkiem. Jest jakby słabo dokręcone. Prawe jest przymocowane ok a lewe podczas zamykania drzwi albo podczas jazdy po dziurach drga.. niby w niczym to nie przeszkadza ale strasznie mnie to denerwuje.
Możecie podać jak w najprostszy sposób dokręcić lusterko (jeżeli oczywiście jest słabo dokręcone i przez to drga). Czy będzie potrzeba ściągania całego obicia drzwi?
relaxx
Stella
Stella

Auto: Leon 2 2008r.
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: dokręcanie lusterek zewnętrznych seat leon 2

Postprzez Ohara » 5 marca 2014, 11:04

Musisz zdjąć cała tapicerke z drzwi.Jak to juz zrobisz to dalej pójdzie łatwo.Sam kiedyś przez to przechodziłem jak jakiś łeb ukręcił mi lusterko na parkingu.
A co do drgania to weź ręką zobacz czy jest luźna ta cześć która się styka z blachą, być może poluzował się też wkład lusterka.
Ohara
Stella
Stella

Auto: Leon 2

Postprzez relaxx » 5 marca 2014, 16:49

Tak ten element, któy styka się z blachą nie dolega dobrze do drzwi.
Jeżeli trzeba zdjąć całą tapicerkę to masz poradę od czego najlepiej zacząć no i oczywiście na co uważać, bo rozumiem, że jest przyczepiona na śrubach i plastikowych pinach?
relaxx
Stella
Stella

Auto: Leon 2 2008r.
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Ohara » 5 marca 2014, 17:15

Śrubki o ile dobrze pamiętam są na samym dole,są one odsłonięte to zobaczysz(chyba 2)
dalej powinny być jak ściągniesz ten plastik z rączki podważaj od dołu wtedy najmniej uszkodzisz.
Następnie musisz ściągnąć tą obszywaną materiałową lub skórzaną jeśli taka posiadasz Tapicere i tam znajdziesz wszystkie śrubki.
Po odkręceniu tapicerkę pociągasz delikatnie do siebie następnie troszkę do góry i wszystko powinno ładnie wyjść,rób to pomału żeby nie powyrywać kabli,linek.
Ja to sciągałem dość dawno bo ponad rok temu,mam nadzieje że wszystko zapamietałem
Myślę że jak zrobisz to bez pośpiechu bedzię ok
Powodzenia
Ohara
Stella
Stella

Auto: Leon 2

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat