Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
krystian_j napisał(a):Miałem to samo z lusterkiem pasażera składało się wolniej i strasznie skrzypiało przy składaniu. Rozwiązałem to za pomocą smaru PTFE w sparyu, trzeba rozebrać tylną obudowę lusterka i dość dobrze spryskać po sprężynie oraz podkładce teflonowej (jak rozbierzecie to będzie wiadome o czym mowa), po tym zabiegu proponuję kilkanaście razy a nawet więcej składać i rozkładać lusterka (ja to robiłem dopuki objaw skrzypienia nie ustąpił). Uwaga po wszystkim przez kilka myć będziecie mieli ciemną smugę na lakierze od lusterka do progu wiadome nadmiar smaru musi gdzieś się wydostać. Robiłem to jakieś 2 miesiące temu i do dzisiaj spokój lusterka składają się równo i cicho.
Frutii napisał(a):Jakaś szybka instrukcja jak łatwo rozebrać lusterko?
Marcin_1p napisał(a):Zaczynasz od wyjęcia szkła, musisz je podważyć i samo wyskoczy, a potem już sam będziesz wiedział co robić dalej
miszkowiec napisał(a):U mnie to samo... tylko że teraz po złożeniu jedno lusterko zatrzymało się w połowie, drugie złożyło się ale już nie chciało otworzyć.![]()
Warsztat sugeruje wymianę, i tak się zastanawiam nad założeniem poliftowych... spasują? Mam rocznik 2007.
krystian_j napisał(a):Po co wyjmować szkło
Tomuss napisał(a):Spróbuj, opuścić z pilota szyby na sam dół i potem zamknąć trzymając guzik zamykania.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość