Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

opadające lusterko boczne

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

opadające lusterko boczne

Postprzez sasadam » 26 lipca 2015, 16:41

witam, mam mały problem z lusterkiem bocznym w swoim leonie, mianowicie dziś rano zobaczylem, że są na min duże luzy, poniżej dodaje filmik na ktorym widoczny jest problem, moje pytanie brzi jak moge z nim sobie poradzic? tzn jak dokrecic takie luzne lusterko? czy jest jakis sposob od strony lusterka czy trzeba zdemnotowac tapicerke drzwi od swrodka i w ten sposob jakos sie do tego dostac?

dodatkowo vardzo prosze o ewentualne schematy jak to zrobic krok po kroku gdyz nie mam pojecia jak sie do tego zabrac?
z gory dziekuje za kazda pomoc.

https://youtu.be/Aq4FfH5otXw
sasadam
Stella
Stella

Auto: leon 1p
Silnik: diesel inny

Reklama

Re: opadające lusterko boczne

Postprzez Lipton » 26 lipca 2015, 19:23

albo demontujesz tapicerkę albo można próbować przez głośnik się dostać, ale trzeba mieć odpowiednio długi klucz. Mnie to zrobili za grosze w aso seata.
Lipton
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Seat Leon FR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez sasadam » 26 lipca 2015, 19:26

Dziękuję za odpowiedz @lipton a masz może jakiś schemat jak taki boczek zdemontować w najprostszy sposób. Obraz czy wiesz jaki to klucz aby to dokręcić? Chodzi mi o to czy jak juz zdejmę ten boczek to czy będę mógł sam to dokrecic czy to jakiś specjalny klucz dostępny tylko w aso?
sasadam
Stella
Stella

Auto: leon 1p
Silnik: diesel inny

Postprzez Lipton » 27 lipca 2015, 18:41

Hej, nie mam schematu, jak już zdejmiesz boczek to normalny klucz chyba 13 lub 17, gdzieś na forum już ktoś pisał o tym. Specjalnie długi klucz tylko w przypadku jakbyś nie demontował tapicerki i próbował się dostać przez głośnik. Jak zdejmiesz boczek to dostęp jest prosty. Pozdrawiam
Lipton
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Seat Leon FR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Kaczmar » 3 sierpnia 2015, 11:40

Miałem także problem z luźnym lusterkiem, ja zdjąłem cały boczek drzwi i dokręciłem nakrętkę mocującą lusterko. Schemat demontażu tapicerki znajdziesz w tematach poświęconych instalacji głośników w drzwiach. Uprzedzam Cię że boczek schodzi z całą prowadnicą szyby. :wink:
Kaczmar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P 08r
Silnik: BLS 1.9

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat