Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
misiek_t napisał(a):s1Łysy, co do szyb to da się to VCDS-em aktywować w module komfortu, zakładając że mamy szyby sterowane elektrycznieZ lusterkami składanymi z pilota to inna sprawa. Przerabiałem temat u siebie i trzeba było wymienić sterowniki w przednich drzwiach. Tu co nieco pisałem w tej sprawie viewtopic.php?f=42&t=3864&start=200
s1Łysy napisał(a):a czy jest ktos ze Śląska kto moglby mi to aktywowac???
misiek_t napisał(a): , ale jutro wyjeżdżam do Chorwacji i tydzień mnie nie będzie
exb napisał(a):Jeśli opolskie Ci pasuje to mogę ogarnąć
zuper napisał(a):Otwierasz szyby do końca, następnie zamykasz szyby do oporu, a później przytrzymujesz przycisk domykania szyb w krańcowym położeniu przez dłuższą chwilę (3 s. chyba :/ ) i moduł zapamiętuje wtedy do jakiego położenia ma domykać szybę następnym razem. Dokładniej jest to opisane w instrukcji obsługi samochodu.
tu masz jak to jest w A3 8P
LASER napisał(a):a co do lusterek w jaki sposób mogę to sprawdzić czy mój sterownik obsługuje taki bajer ?
Jagiel napisał(a):Mam pytanie - czy u was domykanie/otwieranie też działa tylko z bliska? Nigdy wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale trzymanie dłużej przycisku uruchamia te funkcje z maksymalnie 3 metrów. Baterię mam dobrą, bo samo zamykanie i otwieranie pojazdu działa z ponad 30 metrów. To bez sensu, bo gdy zostawiam auto pod firmą z uchylonymi oknami i tak muszę schodzić żeby domknąć, gdy idzie burza...
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości