Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak reakcji na otwieranie drzwi z pilota

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak reakcji na otwieranie drzwi z pilota

Postprzez maniek82 » 7 stycznia 2017, 12:25

Witam wszystkich. Mam taki problem otóż posiadam Seata Leona 2 rocznik 2006 od tygodnia nie mogę otworzyć drzwi z pilota, zamykanie oraz otwieranie klapy bagażnika działa lecz aby otworzyć drzwi muszę kluczykiem. Czyściłem pilot, po rozebraniu zaczęło działać lecz w następnym dniu dalej to samo. Dzisiaj doszedł następny problem, w nocy było - 20°C idę do garażu i dalej pilot nie działa więc otwieram z kluczyka i przyciskiem w środku resztę drzwi a tu niespodzianka w lewych tylnych drzwiach klamka lata bezwładnie, dodam że nie były zamarznięte nie można je zamknąć bo odskakują ( zamek działa). Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam
maniek82
Stella
Stella

Reklama

Re: Brak reakcji na otwieranie drzwi z pilota

Postprzez bad » 8 stycznia 2017, 22:45

maniek82 napisał(a):w lewych tylnych drzwiach klamka lata bezwładnie, dodam że nie były zamarznięte nie można je zamknąć bo odskakują ( zamek działa)

Mam to samo. Klamka lata luzem i nie można zamknąć drzwi. Jedyny sposób to docisnąć ręką drzwi i zamknąć centralnym. Wtedy drzwi uda się zamknąć, ale klamka będzie latała luźno i nie otworzy się ich z zewnątrz. Gdy rozgrzałem auto w środku po trasie, klamka zaczęła normalnie funkcjonować. Podejrzewam więc przymarzanie mechanizmu zamka/klamki.
Leon 1P Stylance + Sport Up
bad
Sport
Sport

Auto: Leon II Stylance
Silnik: BSE 1.6

Re: Brak reakcji na otwieranie drzwi z pilota

Postprzez krytdi » 8 stycznia 2017, 22:52

suszarka wtedy pusci,ale nie na dlugo trzeba wyjac zamek wysuszyc,nasmarowac.
1.9tdi ASV:Turbo ASZ+Sprzegło g60+Pompa 11+Wtryski 216+Wałek 38E+Fmic=?Km i ?Nm
krytdi
Sport
Sport

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat