Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zderzaki MS Design

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zderzaki MS Design

Postprzez Skajfer » 8 listopada 2015, 20:17

Witam Was.
Jestem posiadaczem leona z 2010 roku 1.9 tdi.
Chciałbym wymienić zderzaki na MS design, chciałbym zapytać czy będą one bez problemu pasować do mojego samochodu?
Załączam zdjęcia mojego i tych które chciałbym kupić
Zdjęcie mojego: http://ifotos.pl/z/sreashw
Zdjęcie nowych zderzaków: http://ifotos.pl/z/sreashq
http://ifotos.pl/z/sreasrh

NIe udało mi się jeszcze znaleźć progów :) może coś podrzucicie
Dzięki z góry :)
Skajfer
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Zderzaki MS Design

Postprzez Haszeer » 9 listopada 2015, 08:26

panie kolego widze ze masz po lifta a wiec muszisz patrzec przede wszystkim na zderzak przedni (inna lampa przednia i inny grill) z tylem nie bedzie problemu. kup zderzaki w miare kompletne bo te wszystkie kratki/zaslpelki to kolejne wydatki. zderzak przedni szukaj od rocznika 09 w góre a tylni moze byc od rocznika 06 w gore. z tym czy beda pasowaly sie nie martw bo bryla jest ta sama:) sam zrobilem taki zabieg na swoim leo STYLANCE 1,9tdi i wszystko elegancko pasuje. przy zakupie zaputaj tez w jakich warunkach byly przechowywane/magazynowane, bo jezeli ktos rzucil je poprostu w kąt to moga byc powykrzywiane i dodatkowa robota z ich prostowaniem dla ciebie. jezeli masz jakies pytania to smialo pisz na pw lub tutaj. pozdro!
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Auto: LEON 1P
Silnik: BKC 1.9

Postprzez Silek » 25 listopada 2015, 20:52

Witam.

Sam od jakiegoś miesiąca szukam tych zderzaków z tego pakietu i mam problem ze znalezieniem zderzaka tył czarny z dwoma wycięciami na wydech i z punktami na parktronic. Śmiem pomału wątpić, że w ogóle taka wersja zderzaka istnieje :D Jakby ktoś miał namiary na to cudo to byłbym wdzięczny za pomoc. Postawie nawet flaszke z radości :D
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to kupiłeś sobie zły samochód"
Silek
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Haszeer » 25 listopada 2015, 21:19

Silek napisał(a):Witam.

Sam od jakiegoś miesiąca szukam tych zderzaków z tego pakietu i mam problem ze znalezieniem zderzaka tył czarny z dwoma wycięciami na wydech i z punktami na parktronic. Śmiem pomału wątpić, że w ogóle taka wersja zderzaka istnieje :D Jakby ktoś miał namiary na to cudo to byłbym wdzięczny za pomoc. Postawie nawet flaszke z radości :D
mam namiary na goscia u ktorego ja kupowalem tylni zderzak. gosc ogolnie mial caly skup zderzakow ms. kompletne lub nie. z parktronikiem tez mial jak ja kupowalem. miejscowosc TARGOWISKO w woj. malopolskim, komis samochodowy to jest jakis, musialbym poszukac. usuwalem ostatnio nr. tel i ten tez polecial... jakbys sie odezwal wczesniej to bym mial.. ;p
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Silek » 25 listopada 2015, 21:50

Znalazłem BT-Cars i Marpex razem z adresem i telefonem. To któryś z tych komisów ? :) Coś sobie przypominasz ? :) Miałem nadzieję, że w końcu na allegro znajdzie się ta wersja zderzaka i uda mi się go kupić, ale zwątpiłem i żałuje teraz, że dopiero dzisiaj założyłem tu konto. Jak pomożesz w lokalizacji tego gościa i uda mi się od niego kupić ten zderzak to masz u mnie gwarantowaną flache. I nie ściemniam :D
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to kupiłeś sobie zły samochód"
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Haszeer » 25 listopada 2015, 22:27

Silek napisał(a):Znalazłem BT-Cars i Marpex razem z adresem i telefonem. To któryś z tych komisów ? :) Coś sobie przypominasz ? :) Miałem nadzieję, że w końcu na allegro znajdzie się ta wersja zderzaka i uda mi się go kupić, ale zwątpiłem i żałuje teraz, że dopiero dzisiaj założyłem tu konto. Jak pomożesz w lokalizacji tego gościa i uda mi się od niego kupić ten zderzak to masz u mnie gwarantowaną flache. I nie ściemniam :D
tu masz 1 aukcje jego, nawet ze zderzakiem ktory chcesz tylko pekniety... http://allegro.pl/zderzak-tyl-seat-leon ... 5144.html# on ma od ciula zderzakow. przednie, tylne ale nie wystawia na neta mi mowil bo przywiozl mi do domu za free (jakies 60km ode mnie mieszka). ja kupowalem od niego jakos we wakacje. jak kupujesz 2 zderzaki to mozesz liczyc na rabacik :-) moge sie mylic ale raczej nie, warto zapytac.
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Silek » 25 listopada 2015, 23:37

Dzięki wielkie za konkretne informacje :) Jutro w południe skontaktuje się z tym facetem i postaram się ogarnąć ten temat. Najwyżej Ci potem napisze tutaj co udało mi się załatwić :D Na tą chwilę interesuje mnie tylko tył, na wiosnę już skombinuje przód i progi, także obejdzie się bez rabaciku ;) Dziękuje raz jeszcze i pozdrawiam :)
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Haszeer » 25 listopada 2015, 23:41

Silek napisał(a):Dzięki wielkie za konkretne informacje :) Jutro w południe skontaktuje się z tym facetem i postaram się ogarnąć ten temat. Najwyżej Ci potem napisze tutaj co udało mi się załatwić :D Na tą chwilę interesuje mnie tylko tył, na wiosnę już skombinuje przód i progi, także obejdzie się bez rabaciku ;) Dziękuje raz jeszcze i pozdrawiam :)
z progami to bedziesz miec problem bo sa ciezko dostepne a jak juz sa to grubo ponad tysiaka :-P
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Silek » 26 listopada 2015, 00:24

Dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych :D Znajdę je. Musze :D Koszt progów to nawet czasem 1500 zł, ale co tam. To auto ma się prezentować ;)
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Misiek » 27 listopada 2015, 00:35

Było już wiele razy poruszane na forum. Różnica jest tylko w przednim zderzaku
Haszeer napisał(a):przede wszystkim na zderzak przedni (inna lampa przednia i inny grill) z tylem nie bedzie problemu.

i to się tyczy wszystkich wersji jeśli chodzi o zderzaki. Nie ma znaczenia czy ms desing czy cupra/FR czy zwykły, różnica zawsze jest tylko w przednim zderzaku...
Progi również są jednakowe.
Jeszcze klapa tył jest inna i inny daszek do klapy.
Stylistycznie wbrew pozorom polift wiele się nie różni, inna sprawa jeśli chodzi o elektronikę .
Silek napisał(a):To auto ma się prezentować ;)

Leon sam w sobie prezentuje się świetnie. Popatrz w dziale "Show us your car" jak fajnie można stworzyć projekt bez zbędnych dodatków ...
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez manRze » 2 sierpnia 2016, 16:44

Jak wygląda sprawa z wydechem do tego zderzaka(mam 1.9 bxe) z seryjnego wydechu na dwie koncowki? czy trzeba inny tłumik.
manRze
Stella +
Stella +

Auto: LEON
Silnik: BXE 1.9

Postprzez Silek » 7 marca 2017, 23:47

Witam. Pozwolę sobie odświeżyć temat a nie zakładać nowy.

Udało się. Dorwałem prawie kompletny pakiet bez przedniego zderzaka. Ale nie w tym problem. Chodzi mi o montaż i o niuanse poszczególnych elementów.

1.Zderzak tył - jest bez wersji pod czujniki parkowania a Leona mam właśnie z tymi czujnikami. Sprzedawca mówi, że dorobienie tych czujników, przeróbka zderzaka nie jest problemem. Facet, który mi to będzie zakładać twierdzi, że prawdopodobnie trzeba będzie coś przerabiać, wygrzewać albo zamontuje to i "sorry, ale będziesz jeździć bez czujników". Co z tym fantem teraz robić ? Jest problem dostosować go do tego pojazdu ?
2. Progi - montaż odbywa się na trzech mocowaniach. Próg dokłada się do boku progu czy w jakimś stopniu będzie ta nakładka nachodzić na górną część progu ? Tutaj w tym miejscu nie trzeba żadnych przeróbek ?
3. Wydech Remus (dwie rurki) - i tu mam największą zagwozdkę bo boje się, że wydech nie wejdzie sobie od tak od razu i trzeba będzie coś przerabiać. Mocowania są, gumki się dokupi, ale czy nie będzie problemu z nim ?

https://zapodaj.net/5531185aa3aef.jpg.html

4. Lotka - ją bezpośrednio przykleić klejem do szyby ?

Przepraszam za te "banalne" pytania, ale to dla mnie sprawa dość ważna i nie chciałbym kupić czegoś co później okaże się jednym wielkim problemem.

Pozdrawiam
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez bzykofm » 7 marca 2017, 23:51

Silek napisał(a): Facet, który mi to będzie zakładać twierdzi, że prawdopodobnie trzeba będzie coś przerabiać, wygrzewać albo zamontuje to i "sorry, ale będziesz jeździć bez czujników". Co z tym fantem teraz robić ? Jest problem dostosować go do tego pojazdu ?

Znajdź dobrego fachowca i zostaw tego druciarza.

https://www.google.pl/search?q=seatleon ... Ra2IYqbOcM:
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Haszeer » 8 marca 2017, 00:02

zgadzam sie z bzykiem, czujniki to sam mozesz sobie nawet zamontowac (otwory tylko wywiercasz i oto cała historia) co do wydechu normalnie ci podejdzie, mocowania masz takie same. wiem o jakim pakiecie mowisz bo juz stoi jakis czas na olx :) wszystko tam masz P&P bez wiercenia wiec kupuj i montuj, pozdro
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Silek » 8 marca 2017, 00:12

@bzykofm

Jest jedno studio detailingowe u mnie w mieście, które ma w swoich usługach montaż czujników, więc chyba nie będzie problemu z założeniem, jeśli zderzak nie będzie dla nich kłopotem ;)

-- 8 marca 2017, 00:11 --
@Haszeer

Tak, na pewno trzeba będzie go wiercić, tylko potem się zastanawiałem z tym kolesiem jak je potem montować, przerabiać itp. To jak mówisz, że to nie problem to spoko :) Z wydechem też gadał tak na czuja, że niewiadomo czy wejdzie w seryjne miejsce, czy wszystko się spasuje, więc wolałem zapytać Was czy tu też nie będzie problemu :) Tak, zgadza się. Zestaw z OLX`a wpada do mnie z samego rana i po prostu zacząłem się obawiać, że kupię coś czego potem nie założe tak jakbym tego chciał. No to progi i lotka to już tam pikuś z założeniem, że tak powiem ;)
No to dziękuję w takim razie za odpowiedź i pozdrawiam :)
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Haszeer » 8 marca 2017, 08:04

na allegro masz nawet za 50zł zestawy czujników + element do wywiercania odpowiednich dziur pod czujniki, jak co to kup sobie sam ten element i juz jedzie z górki.
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Silek » 8 marca 2017, 12:08

Poratuj linkiem jak możesz bo szukam i ni chu chu
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Haszeer » 8 marca 2017, 12:34

Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Krzywulec » 16 marca 2017, 15:02

Witam!

Podepnę się pod temat zderzaka MS Design, szukam i szukam i znaleźć nie mogę przedniego zderzaka do Leona 1P przedliftowego. Mała sarenka uszkodziła lewą stronę i obudowę lampy. Policja mnie puściła bez zabierania dowodu na szczęście. Lampę zlokalizowałem ale zderzak trudno dostępny. W serwisie dowiedziałem się, że wycofali go ze sprzedaży w 2008. Numer jaki odczytałem z niego to 1P1071060. Nie posiada otworów na spryskiwacze lamp. Kolor czerwony LS3H.
Może orientujecie się kto ma taki zderzak lub może wiedzieć gdzie szukać. Na alledrogo jest nowy ze wszystkim za 2400 PLN do malowania, chińczyki nie wchodzą w rachubę. Póki co rower mi zostaje :)
Krzywulec
Stella
Stella

Auto: Leon 2008
Silnik: BXE 1.9

Postprzez Silek » 16 marca 2017, 20:16

No ale na allegro masz ten zderzak (2400zł) do wersji poliftowej z tego co widzę a Ty chcesz przedlifta. Ewentualnie można taki zderzak gdzieś znaleźć w innym kolorze i go przemalować. Tylko właśnie pozostaje temat znalezienia. Allegro, OLX, ewentualnie Ebay. Ja tam szukam co jakiś czas :) Jak np. znajdziesz gościa, który handluje takimi częściami to wal do mnie jak w brud :)
Silek
Stella +
Stella +

Postprzez Haszeer » 16 marca 2017, 20:24

zderzakó do przedlifta jest sporo bo widze ogloszenia, tylko ceny zaczynaja sie od 1300zł z góre (+300zł malowanie)
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez winner4 » 16 kwietnia 2017, 18:54

Podepnę się pod temat, bo mam małą zagwozdkę, może ktoś mi powie jak to jest. Interesuje mnie fakt czy do przedliftowego zderzaka MS Design można założyć poliftowe kratki (te, które mają spłaszczone oczka)? Zagłębiał się ktoś w ten temat i mógłby mi doradzić czy pasują bez przeróbek?
winner4
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez ksl » 16 kwietnia 2017, 18:58

Jakie spłaszczone oczka ?
Wydaje mi sie ze przedlift a polift nie rozni sie niczym innym poza kształtem pod reflektor i nowym modelem wlotow bocznych ale ksztalt toto to samo,
Ale moge sie mylić;)
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez winner4 » 16 kwietnia 2017, 19:30

Chodzi mi o oczko plastra miodu, przedliftowe MS/Linea R mają oczko w plaster wąskie, małe, a te poliftowe mają takie szerokie oczka, takie jak masz u siebie i właśnie takie krateczki (łącznie z grillem) zastanawiam się czy mógłbym założyć :)
winner4
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez ksl » 16 kwietnia 2017, 19:47

Widzialem na fejsbuniu ze sie pojawil ten grill ;) bedzie do Ciebie pasowal, grill w przed i polifcie w msie to jest to samo,
Cena tez mocno promocyjna przy tym poziomie € wiec brac i zakladac a jak sie nie spodoba w co watpie to na alledrogo za 400 plnow ;) bedzie na waszke :pP
http://s39.photobucket.com/user/markgb-cupra/media/SDC11663.jpg.html
Przedlift
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Haszeer » 16 kwietnia 2017, 21:16

Winner wszystkie kratki są takie same (przedliftowe też są z szerokimi oczkami tylko to jest Line R, sam takie mialem w przedliftowym MSD) różni sie oczkami i boczne kratki są gładkie, a zwykłe maja te poziome płetwy.
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat