Dopadł mnie częsty przypadek w grupie VAG z niezamykającym się drzwiami tylnymi lewymi. Mianowicie nie działa wcale zamek plus sterowanie szybą z drzwi kierowcy, natomiast szyba działa przyciskiem z owych drzwi.
Po wpięciu do VCDSa jest błąd 01333 - Sterownik drzwi tylnych lewych (J388)
004 - Brak sygnału / brak komunikacji - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 00100100
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 71
Wew.licznik błędów: 150
Przebieg: 168526 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2012.08.27
Czas: 22:14:21
Po przeczytaniu kilku tematów, wiele osób pisało o wyjęciu zamka i przeczyszczeniu styków, zimnych lutów itd.
To też zrobiłem, zamek został wyjęty i rozebrany, ale w nim nie ma dostępu do żadnych styków, gdyż wszystko jest zalane.

Jedynie co mogłem to przeczyściłem 3 mikrostyki i nasmarowałem go, ale nic to nie zmieniło błąd nadal jest.
Same silniczki również przejrzałem, po podpięciu pod baterię 9V oba działają bez problemu, także one również sprawne
Postanowiłem zamienić zamek miejscem na prawą stronę by zobaczyć czy to faktycznie problem z nim samym i okazało się że sam zamek działa po prawej stronie, natomiast prawy sprawny po lewej już nie. Więc sądziłem, że problem z wiązką. Posprawdzałem wszystkie kable w drzwiach lewej strony w przelotkach i problemu nie ma, wtyczki wyczyszczone, psiknięte kontakt tronikiem.
Napięcie jest na wszystkich kablach, także prąd do słupka dochodzi. Pytanie czy to będzie coś z samą wiązką w drzwiach, czy też jest w nich jeszcze gdzieś sterownik który należało by przejrzeć?
Z góry dzięki za pomoc