Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przednie Wycieraczki dzialają nie równo

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przednie Wycieraczki dzialają nie równo

Postprzez drugsxxx » 14 maja 2018, 08:33

Mam taki problem. Niedawno poszło mi pióro w jednej wycieraczce i dopóki nie padło nie było problemu.
Raz wracając z trasy niestety jednak złapał mnie deszcz i musiałem odpalić wycieraczki i po pewnym czasie wycieraczka haczyła naderwanym piórem przez co wycieraczki nie chodziły równo.

Po wymianie wycieraczek nadal wycieraczka z lewej strony nie działa normalnie. Bardzo powoli wraca do pozycji startowej często uderzając o "zdrową wycieraczkę", czasami staje w połowie drogi.

I teraz moje pytanie czy da się to jakoś nastawić samemu czy wizyta u mechanika mnie nie ominie??
drugsxxx
Stella
Stella

Region: zachodniopomorskie
Auto: Seat Leon II
Silnik: diesel inny

Reklama

Re: Przednie Wycieraczki dzialają nie równo

Postprzez bad » 14 maja 2018, 11:13

Trzeba jak najszybciej rozebrać podszybie i wyciągnąć silniki żeby nasmarować mechanizm.
Leon 1P Stylance + Sport Up
bad
Sport
Sport

Auto: Leon II Stylance
Silnik: BSE 1.6

Postprzez Silek » 16 maja 2018, 20:50

A nie jest to czasem objaw kończącego się silnika wycieraczki ? Miałem praktycznie tak samo jak Ty i musiałem go wymieniać. Czasem nawet jak wycieraczka nie dawała rady powrócić do pozycji początkowej, czyli zatrzymywała się w połowie drogi to zwinnym ruchem uciekała na dół szyby jakby przechodziła w stan spoczynku nie zasłaniając widoku kierowcy.
Czy wycieraczka, która ma problemy wraca do pozycji startowej i "przykleja" się równo do słupka czy ma jakiś odchył ?
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to kupiłeś sobie zły samochód"
Silek
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez bad » 16 maja 2018, 22:44

Przytarty mechanizm stąd nie miała siły wrócić do słupka i przechodziła w tryb serwisowy na dół szyby. U mnie po smarowaniu wszystko ok.
Leon 1P Stylance + Sport Up
bad
Sport
Sport

Auto: Leon II Stylance
Silnik: BSE 1.6

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat