Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon II Fr kamera cofania i separator Antenowy

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon II Fr kamera cofania i separator Antenowy

Postprzez MilyOn22 » 15 września 2018, 18:27

Witam może mi ktoś pomóc? :roll: radio mam Vordon 852BT,kamerka podpięta itp.Kamera działa po wbiciu wstecznego sama się włącza ale na zapłonie..po uruchomieniu samochodu gdy wrzuci się wsteczny jest no signal.Czytając w internecie piszą by zasilania nie brać ze świateł wstecznego.Ze wstecznego jedynie sygnał ma być.Może mnie ktoś nakierować jak to zrobić?

i drugie pytanie nie mam w ogóle radia tzn stacji radiowych.Wszędzie szum. Podobno trzeba wzmacniacz antenowy ale sa dwa

taki https://allegro.pl/wzmacniacz-antenowy- ... 72821.html

i taki

https://allegro.pl/wzmacniacz-separator ... 32454.html

ja zamówiłem ten drugi i teraz nie wiem czy czasami ten pierwszy z wtyczką fakra nie powinien być.Pomoże ktoś?
MilyOn22
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon FR
Silnik: BMN 2.0

Reklama

Re: Leon II Fr kamera cofania i separator Antenowy

Postprzez Tracer2 » 15 września 2018, 19:12

Zasteruj przeksznikiem 12V który Ci poda + z zasilania radia tam gdzie trzeba.
Po zdjęciach w google widać ze Vordon-y mają DIN-owskie gniazdo to zapewnie dobrze kupiłeś.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Re: Leon II Fr kamera cofania i separator Antenowy

Postprzez MilyOn22 » 15 września 2018, 19:39

właśnie nie mam a jutro to będziemy robić z kolegą :-) jak to można inaczej zrobić? dać dodatkowe zasilanie? np jedno zasilanie z lampy wstecznego + dać drugie zasilanie ? czy to od lampy odpiąć? VORDON ma z tyłu 3 wolne piny nie zajęte jeszcze jeden pin jest od PDC a pdc włącza się na wstecznym więc do niego musi być kabel podpięty i jest bo bez tego w ogóle by kamerka nie działała.I teraz z radia wychodzi 12+ stałe i 12+po zapłonie i jak by teraz zrobić taki jak by to powiedzieć ''mostek'' ten kabel co jest pod PDC podłączony w VORDNIE ''Jako wsteczny'' do niego puścić jeszcze jeden kabel a drugą cześć zamocować też do radia tam gdzie jest stałe 12V można tak?
MilyOn22
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon FR
Silnik: BMN 2.0

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat