Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pkonrad napisał(a):Jest nas 3, bo ja również poluje na nowy panel z grzanymi stołkami i powiem Ci, że ciężko taki dorwać na rynku wtórnym
Axee napisał(a):pkonrad napisał(a):untaztood napisał(a):Czy dzięki nowemu panelowi parametry klimy wyświetlają się na RNS/RCD?
Tak
Pod warunkiem, ze ma sie zamontowana dodatkowo w miare nowa bramke CAN.Czujnik temperatury wewnetrznej znajduje sie na starym panelu pomiedzy przyciskami + i - predkosci nawiewu. Na nowym to ta kropka posrodku.untaztood napisał(a):Gdzie w starym panelu znajduje się czujnik temperatury? Ktoś, kiedyś na forum napisał że w środku, zaraz nad radiem. Czy to prawda?
Podłączam sie pod pytanie. Coś trzeba zmienić by świeciło jak w polifcie?Blad napisał(a):Podpięte już dawno, wszystko działa ale ostatnio zauważyłem dziwną rzecz. W poliftowym leonie diody na panelu są tak podświetlone, że za dnia idzie normalnie odczytać siłę nawiewu oraz temperaturę.
U mnie w przedlifcie z poliftowym panelem dane te widzę tylko na radiu, a podświetlenie panelu widzę nocą. Wtedy dopiero diody są widoczne. Za dnia nie jest się w stanie nic dostrzec.
Sprawdzone u mnie na 3 różnych panelach, w tym ten - który w polifcie działa jak opisałem.
Co można zrobić, żeby to podświetlenie działało jak powinno?
Qrczaq napisał(a):Nowszy bordnetz i kodowanie pod to, żeby samochód wiedział, że jest jasno i widno (dzień i noc)
Tomix2505 napisał(a):Witam odsiweże temat zamontowalem panel z polifta. Czy rozwiązał ktoś problem z słabym podświetleniem?
Premo napisał(a):Tylko i wyłącznie wymiana bordnetz na BCM zaradzi.
k_aamil napisał(a): Tomix2505 napisał(a):
Witam odsiweże temat zamontowalem panel z polifta. Czy rozwiązał ktoś problem z słabym podświetleniem?
Podpinam się. Jest to mega uciążliwe jeśli nie widać czym się steruje. Wymiana bordnetz na BCM z lifta ma pomoc? Skad panel wie czy jest jasno czy ciemno? Może da się to podłączyć pod przełącznik świateł?
Misiek napisał(a):...Wymieniłem kanał na taki z jednym silniczkiem...
Łatwo nie jest. Ciasno tam, ale jest to do zrobienia.Premo napisał(a):Misiek napisał(a):...Wymieniłem kanał na taki z jednym silniczkiem...
Zamierzam też wsadzić taki kanał. Powiedz mi bardzo ciężka jest to operacja w Leonie?
Misiek napisał(a):Łatwo nie jest. Ciasno tam, ale jest to do zrobienia.Premo napisał(a):Misiek napisał(a):...Wymieniłem kanał na taki z jednym silniczkiem...
Zamierzam też wsadzić taki kanał. Powiedz mi bardzo ciężka jest to operacja w Leonie?
Premo napisał(a):Przez schowek wchodziłeś?
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości