Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana wkładki zamka w drzwiach po próbie kradzieży.

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana wkładki zamka w drzwiach po próbie kradzieży.

Postprzez lotar24 » 16 listopada 2019, 00:03

Witam wszystkich!! Niewiem czy w dobrym dziale pisze ale mam pytanie moze nie typowe ale dla mnie ważne.
Do mojego Leona wczoraj ktoś (prawdopodobnie jakiś dzieciak) próbował sie włamać. Na szczescie mu sie nie udało ale zniszczył mi zamek w drzwiach od strony kierowcy (śrubokrętem). Domyślam sie ze musze wymienić minimum wkładkę i teraz pytanie. Czy wymieniać od razu stacyjkę czy wystarczy sama wkładka w drzwiach? Centralny działa ale kluczyka w drzwi nie wsadzę. Czy to oznacza ze bede miał teraz 2 rożne kluczyki (tzn. do otwierania i tak używam pilota ale w razie W bede musiał miec dodatkowy do drzwi a ten z pilota bedzie służył tylko do stacyjki)??
Przepraszam za dziwne pytanie ale jest to moja pierwsza taka akcjai nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrać.
Z góry dziękuje.
lotar24
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Re: Wymiana wkładki zamka w drzwiach po próbie kradzieży.

Postprzez Kwasny » 16 grudnia 2019, 13:42

Są spece co potrafią dopasować wkłdkę do kluczyka, a można samemu kupić używkę i przekładać ze swojej do nowej elementy tzn. spreżynki i te piny wkładki
Kwasny
Stella +
Stella +

Auto: Altea
Silnik: BSE 1.6

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat