Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pasta wygłuszająca do nadkoli.

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pasta wygłuszająca do nadkoli.

Postprzez Mario_T » 27 czerwca 2021, 20:23

Hej, cześć!
Chciałbym wygłuszyć w swoim 1P nadkola od zewnątrz bo już mam dość meczącego szumu z opon jaki słychać pow. 100 km/h. W ogóle te 1P to tragedia jeśli chodzi o wyciszenie, ale ok, temat jest znany. Jaką pastę wygłuszającą byście polecili? Jakoś nie bardzo mam przekonanie do ciężkich mat butylowych w akurat tym miejscu. Chciałem to zrobić więc tak, żeby wysmarować nadkola pastą, a te osłony plastikowe wykleić pianką wygłuszającą zamknięto komórkową. Dobrze kombinuję?
Mario_T
Stella
Stella

Region: lubelskie
Auto: Leon 1P_2005
Silnik: benzyna 2.0

Reklama

Re: Pasta wygłuszająca do nadkoli.

Postprzez kostek8 » 7 lipca 2021, 13:56

Nie wiem nic o metodzie z pastą. Ja poszedłem w maty + pianka ale jednak od wewnątrz samego pojazdu. W tej chwili nawet nie bardzo widzę wyciszanie samych nadkoli od wewnątrz bo i tak by się to zaraz starło - przynajmniej z tyłu przy gwałtownym przyspieszaniu na moim setupie - co innego nadkola od wnętrza ale to chyba grubszy temat jak to pomocować.
kostek8
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo 3
Silnik: BKD 2.0

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat