Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
arturxtc napisał(a):Szukam jaka cena?
Brayan10 napisał(a):mi udało się to zrobić moim zdaniem idealnie. Wymieniłem odbojniki na te z scirocco, wymieniłem siłowniki na siłowniki 470N i dodałem sprężynki do siłowników. Klapa otwiera się elegancko, nie za szybko i nie za wolno ale co najważniejsze nie ma problemu z zamykaniem. Oczywiście nie tak jak przed wymianą ale na pewno nie jest to uciążliwe.
siwy1982 napisał(a):U mnie mod nie zdal egzaminu... po regulacji odbojów aby klapa nie odstawała, po otwarciu odskakuje ona za słabo lub siłowniki sa za słabe i jej nie dzwigają, aby ruszyła do góry musze prawie do konca wykręcić odboje a wtedy klapa odstaje sporo od lamp/karoserii i jest duży nacisk na zamek![]()
Siłowniki od Fabii II 5J6 827 550 B siła wyrzutu [N] 440
michu napisał(a):no właśnie ten zamek.. to mnie niepokoi trochę, ile dałeś za nowy ?
siwy1982 napisał(a):Dlatego ze wzgledu na zamek wziąłem te z Fabii II 440N ale u mnie nie dają rady
Może jakby sprężynki założyć byłoby lepiej siłownikom z klapą? Tylko gdzie ich szukać?
FAQ - Czego potrzebuję?
>>Para VW Scirocco Zderzaki. Numer katalogowy 1K8827761D.
Dają pokrywy bagażnika początkowy impuls po zwolnieniu mechanizmu blokującego.
>> Para Skoda Octavia MK1 rozpórki.
Istnieją różne numery części do nich i różnymi siłami wysuwania; 1U6827550E (wysuwania siły 500nm) te dopasowano do standardowego Octavia
1U6827550F (wysuwania siły 515NM) te dopasowano do Octavia z wycieraczką tylnej
1U6827550G (wysuwania siły 550 nm) (prawdziwego część przerwano sierpnia 2010) te dopasowano do Octavia z spojler ( VRS)
1U6827550H (Eject siły 565NM) zostały one zamontowane Octavia z tylnym spojlerem i wycieraczka tylnej
Dlatego niektóre Leony z tego moda wyposażonego będzie miał mocniejszy otwór niż inne i trudniej będzie zamknąć.
Standardowe rozpórki Leon ma siłę wysuwania z 320Nm.
>> Coding (nie dotyczy wszystkich)
Pre lifting Leons będą musiały być kodowane przy użyciu VCD lub podobny włączyć funkcję na pilocie zdalnego pilota.
Jak mam to zrobić?
1a. Zacznij usuwając standardowy Leon Zderzaki z 24mm klucza lub gniazda. Zaledwie ćwierć obrotu to zrobi.
1b. Pasować guz Scirocco zatrzymuje się w ten sam sposób.
1c. Użyj klucza imbusowego 3 mm do uelastycznienia ogranicznik tak, że może poruszać się swobodnie po obu stronach i zamknąć bagażnik. 1d. Otworzyć bagażnik i kliknij każdy zatrzymać się kilka kliknięć, a następnie ostrożnie dokręcić z powrotem z klucza imbusowego 3mm. Nie overtighen!
2a. Za pomocą małego płaskiego śrubokręta, zwolnij metalowe zaciski trzymające w standardzie Leon zastrzały i usunięcia. Należy pamiętać, że pokrywa bagażnika spadnie w tym momencie. Wspierać go ze swojej głowy lub innych środków, lub znaleźć inny zestaw rąk aby Ci pomóc!
2b. Założyć nową podporę w miejsce standardowego.
2c. Powtórz kroki 2a i 2b na drugiej stronie.
3a. Korzystanie VCD wybrać i otworzyć moduł 46 (Central Conv.)
3b. Wybierz 'Kodowanie -07'
3c. Wybierz 'Długi Coding Helper'
3d. Wybierz 'bajt 1' i zaznaczyć „Zamek Centralny (tylny przykrywką) SoftTouch (bezpośredni otwarty / no release)
3e. Zamknąć pomocnika i wybierz „Do It!”
Tekst oryginalny do kodowania:
3a. Using VCDS, select and open module 46 (Central Conv.)
3b. Select 'Coding -07'
3c. Select 'Long Coding Helper'
3d. Choose 'Byte 1' and tick 'Central Locking (Rear Lid) Softtouch (direct open/no release)
3e. Close the helper and select 'Do It!'
Te instrukcje były dokładne VCD na moim 2009 pre liftingu. Funkcja może być umieszczony w innym miejscu na Ciebie, ale nadal w module 46 i nadal nazywa się to samo! Nadzieję, że to był pomocny przynajmniej kogoś ...
bzykofm napisał(a):Nie trzeba się wieszać na klapie?
A swistak zawija w sreberka. A pod grzybkiem w tych od Scirocco jest sprezyna, ktora przy zamknietej klapie jest zgnieciona, i po otwarciu zamka sie rozpreza i odbija klape.tomek-waw napisał(a):Odboje niewiele się u mnie różnią od tych z Sirocco. Dlatego nie zmieniałem. Jak masz takie same jak u mnie to zostaw.
VW ma trochę dłuższy gumowy grzybek.
chlorek napisał(a):To może grupowo zamówimy na zlot. Będzie taniej. Jak michu i bzykofm chce to mamy już trzy osoby
.
michu napisał(a):1k8827761c oraz 1k8827761d
I to są te wersje ze sprężyną?tomek-waw napisał(a):michu napisał(a):1k8827761c oraz 1k8827761d
Pierwszy został wycofany z produkcji i zastąpiony z literką D.
Buli napisał(a):https://youtu.be/yN8_AGiSw9Y tu są Moje siłowniki od Golfa IV o sile 500NM i odboje od Scirocco
tomek-waw napisał(a):Dzięki miro
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość