Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wasiel napisał(a):Ogólnie myślałem że leonik bardziej zejdzie w dół no ale cóż zawsze dobre i tyle
johnny napisał(a):mało jeszcze jeździłem ale czuć wyraźnie że jest bardziej twardo
johnny napisał(a):a jak z trwałością seryjnych amortyzatorów? nie zużyją sie za szybko?
Piotrek_tdi napisał(a):Na 89% tak jest,Panowie nie ogarniają jeszcze do końca,że nie ma w ofercie zwykłej cupry od my12i stąd te błędy,cupra czy r - top i tak te same springi podobnie jak w 2.0 tdi ,pod koniec tygodnia będę miał je na aucie to dodam foto
Klikoś napisał(a):LC i LCR są obniżone tak samo w stosunku do serii, czyli o ok. 17mm jak się nie mylę
Klikoś napisał(a):a tu Rka na ProKit
Klikoś napisał(a):wg mnie jest sens zakładać Eibacha tylko nie tego z katalogu Seat Sporta
Klikoś napisał(a):wg mnie nie masz racji, LC i LCR są obniżone tak samo w stosunku do serii, czyli o ok. 17mm jak się nie mylę, wg mnie jest sens zakładać Eibacha tylko nie tego z katalogu Seat Sporta
Klikoś napisał(a):te sprężyny seat sport to w ogóle inna bajka, wg mnie to nie jest to samo co ProKit.
chisel napisał(a):Ja dalej się upieram, że R siedzi niżej niż Cupra w serii, co osobiście zbadałem na 2 różnych egzemplarzach
pkonrad, a co Ty na to, że ProKit obniża moją Cupre FL o może 10 mm ?
chisel napisał(a):I nie ma logiki: do Cupry "B" a do R "A" ?
chisel napisał(a):Chciałem kupic A, bo jak pokazuja przyklady z seatcupra.net przod siada wtedy nizej niz na B.
pkonrad napisał(a):chisel napisał(a):I nie ma logiki: do Cupry "B" a do R "A" ?
No tutaj faktycznie jest trochę zamieszane. W katalogu Eibach'a mamy 2 rodzaje sprężyn Pro-Kit do Leona 1P:
E10-81-009-04-22 (1022kg): 1.2 TSI, 1.4, 1.4 TSI, 1.6, 1.6 TDI, 1.9 TDI, 2.0 FSI
E10-81-009-05-22 (1130kg): 1.6 TDI, 1.8 TSI, 1.9 TDI, 2.0 FSI Automatik, 2.0 TDI, 2.0 TFSI
http://performance-suspension.eibach.de ... 202011.pdf
Bardzo możliwe jest, że 1P1071605 i 1P1071605A to jest ta sama sprężyna, lub 1P1071605A i 1P1071605B to jest to samo. Jednak nikt w ASO ani w Iberii nie odpowie Ci na to pytaniechisel napisał(a):Chciałem kupic A, bo jak pokazuja przyklady z seatcupra.net przod siada wtedy nizej niz na B.
Jeśli tak faktycznie jest, to może pierwsza opcja którą napisałem jest prawdziwa, tzn. Seat Sport 1P1071605 i 1P1071605A to jest ta sama sprężyna
No i to by również znaczyło, że do Leona FR TFSI/TSI, Cupry i Cupry R należy wybrać model z literką B na końcu.
noktoto napisał(a):Ja jakoś nie miałem oporów z zakładaniem sprężyn Pro-Kit w samochodzie będącym jeszcze na gwarancji. Nie ma sensu robić tu takiej histerii, jak się ma dobre kontakty z jakimś ASO to nie ma się czego obawiać, a jak Klikoś zauważył różnica w cenie jest znaczna.
A skąd wziąłeś nr 1P1071605 ?
noktoto napisał(a):Nie ma sensu robić tu takiej histerii, jak się ma dobre kontakty z jakimś ASO to nie ma się czego obawiać, a jak Klikoś zauważył różnica w cenie jest znaczna.
Piotrek_tdi napisał(a):Foto dodam ale jak przejadę pare km + zrobię geometrięJest troche niżej ok 1,5 cm usiadlo od serii cupry R
Klikoś napisał(a):ciekawy jestem jakie są wrażenia po sportline? ma ktoś założone u siebie te sprężyny? ztcw dodatkowo obniża LC/LCR o 30/20 więc przód szczególnie sporo...
Klikoś napisał(a):w ogóle LC/LCR ma normalne amory czy mocniejsze (może delikatnie skrócone?) niż normalne wersje?
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość