noktoto napisał(a):Czy to nie jest tak, że w samochodach z hamulcami 280mm są amorki o średnicy 50mm, a w reszcie 55mm?
Na 100% tak jest 2.0 tdi i FSI miały 55 mm reszta ( 1.6 i 1.9 tdi) średnica 50 mm
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
noktoto napisał(a):Czy to nie jest tak, że w samochodach z hamulcami 280mm są amorki o średnicy 50mm, a w reszcie 55mm?
martig napisał(a):montował ktos u siebie poliuretany ? Jakiej firmy polecacie??
noktoto napisał(a):Natomiast w moim Leonie zostały dzisiaj w końcu zainstalowane amortyzatory Koni FSD
martig napisał(a):mam pytanko, wiem ze to wróżenie z fusów , ale może ktoś spotkał sie u siebie z czymś podobnym a mianowicie pojawiły se u mnie niepokojace stuki dobiegajace z okolic zawieszenia, objaw jest taki ze przy ruszaniu i przerzucaniu biegów oraz hamowaniu ( ostrzejszym) słychac pojedyńczy stuk
krz_p napisał(a):martig napisał(a):mam pytanko, wiem ze to wróżenie z fusów , ale może ktoś spotkał sie u siebie z czymś podobnym a mianowicie pojawiły se u mnie niepokojace stuki dobiegajace z okolic zawieszenia, objaw jest taki ze przy ruszaniu i przerzucaniu biegów oraz hamowaniu ( ostrzejszym) słychac pojedyńczy stuk
sprawdź śruby mocujące tzw. sanki
krz_p napisał(a):sprawdź śruby mocujące tzw. sanki
martig napisał(a):Jak to sprawdzic??
martig napisał(a):No i akazało sie ze śruby od sanek latały jak.....
noktoto napisał(a):Ojciec, z tego co się orientuję to nie, z samochodów na PQ35 zbudowanych tylko w TT się da (inne wahacze, inne zwrotnice).martig napisał(a):No i akazało sie ze śruby od sanek latały jak.....
Ciekawostka na temat mocowania ramy pomocniczej:
http://www.golfmk5.com/forums/showthread.php?t=149323
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość