Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Un Sacré Numéro napisał(a):Parę dni temu nabyłem sobie lampki typu dayline które mi się cholernie podobają
bo to są postójowki a nie dzienne, Dayline nie ma prawdziwych dziennych w ledzie. To musza D-Lite'a lampy - sporo droższe.misiek_t napisał(a):OK gusta zostawię w spokoju, ale widziałem kilka leonów z tymi lampami i szału nie ma.
Te paseczki led zupełnie nie widoczne w dzień
![]()
lec napisał(a):Te paseczki led zupełnie nie widoczne w dzień
Bodek_28 napisał(a):Mam kilka pytań. Mój Leoś jest wyposażony w przełącznik świateł z Auto oraz czujnik zmierzchu.
Rozumiem, że gdy przełącznik jest ustawiony w pozycji Auto świecą się światła dzienne - to nie są mijania (tył podświetlanie tablicy itd) to jest chyba tryb skandynawski?
Czy można włączyć do trybu skandynawskiego dodatkowo tryb amerykański (jednocześnie oba)? Jaki będzie tego efekt?
Czy po włączeniu trybu amerykańskiego i ustawieniu przełącznika w pozycję Auto będą paliły się światła dzienne w dzień (tylko przód)a w nocy auto włączy automatycznie wszystkie światła?
Czy po włączeniu obu trybów auto będzie wyłączać światła po zaciągnięciu ręcznego?
Czy po przestawieniu w tryb amerykański światła wyłączą się automatycznie po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki?
saddam napisał(a):Bodek_28, o ile mnie pamięć nie myli to było już o tym w tym wątku.
saddam napisał(a):Z co "ręcznego w nocy", nie wpłynie na światła. Ewentualnie gdy będziesz chciał samochód zostawić na postojowych to tylko po zaciągnięciu hamulca. Inaczej będą świecić również mijania.
tak właśnie jestswierg napisał(a):Un Sacré Numéro, myślałem, że masz lapy z serii D'Lite, w których wbudowane w lampie LEDy robią za DRL i po ściemnieniu za postojówki.
jakość HDswierg napisał(a): Powiem szczerze, że na zdjęciach i filmiku, który jest słabej jakości, LEDy wyglądają całkiem spoko.
m4niac napisał(a):Jaka roznice w spalaniu pokazuje komputer kiedy auto stoi na biegu jalowym jak masz wlaczne same ledy i jak masz wlaczone sw mijania ?
Un Sacré Numéro napisał(a):tak właśnie jestswierg napisał(a):Un Sacré Numéro, myślałem, że masz lapy z serii D'Lite, w których wbudowane w lampie LEDy robią za DRL i po ściemnieniu za postojówki.![]()
Un Sacré Numéro napisał(a): i mam te lampy o których piszesz, ale te za 279, a te za 299 niczym się nie różnią jak instalacją, jeden kabelek +12V w instalacji lampy
Sądzę że żadnej różnicy nie pokazuje.![]()
m4niac, nie odbierz tego źle, ale sądzę, że więcej zaoszczędzisz inwestując w rower zamiast w światła dzienne
m4niac napisał(a):Sądzę że żadnej różnicy nie pokazuje.![]()
120 Watt wiecej gdy wlaczone sa sw mijania wiec sadze ze roznica jest
Nie masz zezwolenia na wyświetlanie tego albumu.
saddam napisał(a):Jakoś nie chce mi się wierzyć, że u Ciebie nie dało się tego zrobić skoro starsze roczniki mają taką opcję.
piter75 napisał(a):rocznik 2007 bez zenonów
Lampa lewa:
-pozycyjne --> szaro-czarny 0,5mm2 [pin nr 10]
-mijania --> biało-czarny 1,5mm2 [pin nr 8]
-długie --> żółto-czarny 1,0mm2 [pin nr 6]
-kierunkowskaz --> czarno-biały 1,0mm2 [pin nr 9]
-masa --> brązowy 1,5mm2 [piny nr 3, 5, 7]
-silniczek do regulacji zasięgu świateł -->czarno-niebieski 0,5mm2 [pin nr 1] +po zapłonie z bezpiecznika nr2
-silniczek do regulacji zasięgu świateł -->czerwono-niebieski 0,5mm2 [pin nr 2] z potencjometru regulacji
Lampa prawa:
-pozycyjne --> szaro-czerwony 0,5mm2 [pin nr 10]
-mijania --> biały 1,5mm2 [pin nr 8]
-długie --> żółto-zielony 1,0mm2 [pin nr 6]
-kierunkowskaz --> czarno-zielony 1,0mm2 [pin nr 9]
-masa --> brązowy 1,5mm2 [piny nr 3, 5, 7]
-silniczek do regulacji zasięgu świateł -->czarno-niebieski 0,5mm2 [pin nr 1] +po zapłonie z bezpiecznika nr2
-silniczek do regulacji zasięgu świateł -->czerwono-niebieski 0,5mm2 [pin nr 2] z potencjometru regulacji
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości