Szukam pomocy
w serwisie zakodowali światła dzienne w trybie skandynawskim teraz chce je wyłączyć i w serwisie powiedzieli że włączyć można a wyłączyć już nie
... z góry dziękuję
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
waldo napisał(a):Anty. Podaj jakis link do dektane z ledami i xenon. W taj chwili mam xenony skretne i nie znalazlem odpowiednika z ledami do dziennych. Leon z 2008 roku.
waldo napisał(a):Jazda caly czas na xenonach powoduje sxybsze zuzycie palnika.
leo 23 napisał(a):Witam
Szukam pomocy![]()
w serwisie zakodowali światła dzienne w trybie skandynawskim teraz chce je wyłączyć i w serwisie powiedzieli że włączyć można a wyłączyć już nie![]()
co ciekawe ten sam serwis ....w co nie chce mi się wierzyć wydaje mi się że nie wiedzą jak to włączyli. Czy możecie mi kogoś polecić ze woj. śląskiego co takie rzeczy robi
... z góry dziękuję
lukaszlukasz napisał(a):ja od niedawna jeżdżę na wersji Ameryka południowa tzn. włączone mam jedynie dwie żarówki z przodu (mijania) same zapalają się kiedy zwalniam ręczny hamulec, podobno że zgodne ze wszystkimi ustawami i kodeksami - polecam
lukaszlukasz napisał(a):ja od niedawna jeżdżę na wersji Ameryka południowa tzn. włączone mam jedynie dwie żarówki z przodu (mijania) same zapalają się kiedy zwalniam ręczny hamulec, podobno że zgodne ze wszystkimi ustawami i kodeksami - polecam
Haszeer napisał(a):sa fajne swiatla dzienne w miejsce halogenow
-arti- napisał(a):Haszeer napisał(a):sa fajne swiatla dzienne w miejsce halogenow
To że są to My wiemy. Pokaż je czy to na swoim lub innym aucie czy w ofertach.....
Pozdrawiam.
-arti- napisał(a):Haszeer zapodaj aukcje gdzie je nabyłeś. Lub opisz dokładniej /fotki z bliskiej odległości/. Jak to się cenowo odbyło.
A jak z montażem - samodzielnie???
W oryginalne miejsca montowałeś??? Czy rzeźba w zderzaku???
Nie wywala na blacie błędu spalonej żarówki???
Jak z odprowadzaniem ciepła??? Radiatory z tyłu obudowy są???
peter85 napisał(a):Haszeer żarówki pozycyjne i mijania do wymiany bo wogóle nie zgrywają się barwą z dziennymi
tak na powaznie to w przyszlosci sie tym zajme, zrobie cale auto w ledach
peter85 napisał(a):tak na powaznie to w przyszlosci sie tym zajme, zrobie cale auto w ledach
No ciekawe, to będziesz chyba pierwszą osobą na forum (poza użytkownikami 5f), który będzie miał Ledy w światłach mijania. Temat ledowych żarówek zamiast h7 był na forum poruszany (sam o tym myślałem) natomiast na razie nikt nie znalazł ledów które dawałyby wystarczające oświetlenie drogi w nocy u leca pojawiły się jakieś żarówki, które niby mogłyby się nadawać ale chyba jeszcze nikt nie odważył się ich zamontować, no i oczywiście problem ten sam co z "zenonami" bo żarówki te nie mają homologacji na montaż jako oświetlenie zewnętrzne.
zwirek75 napisał(a):Ponieważ miałem nadwyżkę finansową, a moje stare światła jakby traciły jasność wymieniłem stare lampy na lampy zespolone przeciwmgielne + DLA z Jafra. Instalacja jest prosta po przeczytaniu tego wątku - wpina się lampy do prawego reflektora do przewodu zasilania silniczka lampy oraz przewodu świateł pozycyjnych.
A wygląda to tak, świeci całkiem mocno, halogenów nie testowałem:
a w nocy tylko na krotkich jezdzisz? jak jestes na totalnym odludziu bez lamp i nie znasz drogi to jezeli nie msz dlugich to tak srednio, nie sadzisz?Marcin222 napisał(a):A dlaczego nikt nie przełączy długich na 30% mocy?
Haszeer napisał(a):a w nocy tylko na krotkich jezdzisz? jak jestes na totalnym odludziu bez lamp i nie znasz drogi to jezeli nie msz dlugich to tak srednio, nie sadzisz?Marcin222 napisał(a):A dlaczego nikt nie przełączy długich na 30% mocy?
Marcin222 napisał(a):Haszeer napisał(a):a w nocy tylko na krotkich jezdzisz? jak jestes na totalnym odludziu bez lamp i nie znasz drogi to jezeli nie msz dlugich to tak srednio, nie sadzisz?Marcin222 napisał(a):A dlaczego nikt nie przełączy długich na 30% mocy?
Może trochę jaśniej opiszę.
Dla tych co mają czujnik zmierzchu/deszczu
Montujemy mały sterownik opis jest razem z urządzeniem.
Podczas dnia sensor załącza tylko długie na 30% mocy i żadne inne żarówki nie świecą (wygląda to bardzo ładanie)
Gdy mamy zmierz automat włącza postojów-ki oraz mijania + tylne . Jak kierowca chce włączyć długie to działają one na 100% bo komp wie że jest zmierzch.
Dla tych co nie mają czujnika deszczu/zmierzchu
Włączamy światła w pozycji postojowe i mamy 30% długie
Po zmierzchu ręcznie włączamy światła i działa wszystko po staremu.
Marcin_1p napisał(a):Arczii, we are you? Myślałem, że przepadłeś?co tam dalej działasz?
michu napisał(a):te co wkleiłeś to litec?
Szkoda, że seat nie zrobił czegoś porządnie jeśli chodzi o światła dzienne
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości