Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

swiatla do jazdy dziennej

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: swiatla do jazdy dziennej

Postprzez leo 23 » 25 czerwca 2015, 07:20

Witam
Szukam pomocy :P
w serwisie zakodowali światła dzienne w trybie skandynawskim teraz chce je wyłączyć i w serwisie powiedzieli że włączyć można a wyłączyć już nie :P :) co ciekawe ten sam serwis ....w co nie chce mi się wierzyć wydaje mi się że nie wiedzą jak to włączyli. Czy możecie mi kogoś polecić ze woj. śląskiego co takie rzeczy robi
... z góry dziękuję
leo 23
Stella +
Stella +

Auto: Leon

Reklama

Postprzez AntY » 25 czerwca 2015, 08:48

waldo napisał(a):Anty. Podaj jakis link do dektane z ledami i xenon. W taj chwili mam xenony skretne i nie znalazlem odpowiednika z ledami do dziennych. Leon z 2008 roku.

Xenon'ów z ledami chyba nie mają i w sumie się nie dziwie. Po co mając ksenony dokładać jeszcze LEDy? Masz ladne światła a chcesz robic ulepa...
Podpis niezgodny z regulaminem forum /usunięto Admin
AntY
Sport
Sport

Auto: Leon FR DSG
Silnik: BWA 2.0

Re: Odp: swiatla do jazdy dziennej

Postprzez waldo » 25 czerwca 2015, 17:13

Wlasnie nie chce ulepa. I szukalem ledow w postaci linijki wbudowanych w reflektor. Jest wersja do normalnych swiatel, ale nie ma do xenonow. Jazda caly czas na xenonach powoduje sxybsze zuzycie palnika. A linijka led bierze mniej pradu i tez fajnie wyglada.
waldo
Stella
Stella

Auto: Leon 1P FR DSG

Postprzez Marcin_1p » 25 czerwca 2015, 18:19

waldo napisał(a):Jazda caly czas na xenonach powoduje sxybsze zuzycie palnika.

Srednie życie żarnika to +-150kkm, poza tym nawet jak padną to koszt nowych jest zdecydowanie mniejszy niż wymiana lamp.
Marcin_1p
TopSport
TopSport

Auto: nie moje
Silnik: CJXA 2.0

Re: Odp: swiatla do jazdy dziennej

Postprzez waldo » 26 czerwca 2015, 05:53

Jakos u mnie i u ojca 150kkm sie nie sprawdza. Max to 50kkm. oprocz ceny jest jeszcze wyglad, ja lubie ledy, ale to już kwestia gustu.
waldo
Stella
Stella

Auto: Leon 1P FR DSG

Postprzez exb » 26 czerwca 2015, 13:19

leo 23 napisał(a):Witam
Szukam pomocy :P
w serwisie zakodowali światła dzienne w trybie skandynawskim teraz chce je wyłączyć i w serwisie powiedzieli że włączyć można a wyłączyć już nie :P :) co ciekawe ten sam serwis ....w co nie chce mi się wierzyć wydaje mi się że nie wiedzą jak to włączyli. Czy możecie mi kogoś polecić ze woj. śląskiego co takie rzeczy robi
... z góry dziękuję

W śląskim masz Axee w opolskim możesz wpaść do mnie :wink:
TDI ... nie dla idiotów!!! No Smoke No Fun!!

Obrazek
Sport
Sport

Auto: Leon 1P FRrrrr

Postprzez nitro1989 » 26 czerwca 2015, 14:48

ja takie zamówiłem zobaczymy co to bedzie
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 51926.html
CODZIENNIE TRZEBA STARAĆ SIĘ WYKRACZAĆ POZA SWOJE MOŻLIWOŚCI...
2008-2011 Renault Megane coupe 1.6 było...
2011-??? Seat leon 1M 1.9tdi jest....
2014-??? Seat leon 1P 1.9 tdi po chipie jest...
nitro1989
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON 2
Silnik: BKC 1.9

Postprzez Misiek » 27 czerwca 2015, 20:57

umarła mi jedna lampa w ledach, model Hella LEDayFlex http://auto-west.pl/hella-ledayflex.html Oczywiście gwarancja się skończyła... :?
Obrazek
Prawdopodobnie podeszła woda bo widać kropelki wewnątrz. Lampa która umarła to przedostatnia, pozostałe świecą normalnie.
Można to jakoś naprawić ? Orientuje się ktoś ? Mając zapasowe oczko można by podmienić, ale gdzie takie coś dostać :hmmm:
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Misiek » 22 lipca 2015, 19:24

lec wzywany do tablicy :wink: Jesteś w stanie jakoś pomóc w sprawie uszkodzonego oczka? Siedzisz w temacie led, więc może masz pojęcie jak to naprawić?
Obrazek
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez lukasz2002 » 22 lipca 2015, 20:53

wszystko można wyłączyć również wersje skandynawska a mam pytanie kto miał wlaczona wersje usa/kanada ?
lukasz2002
Stella
Stella

Auto: Leon 2
Silnik: BXE 1.9

Postprzez lukaszlukasz » 23 lipca 2015, 11:06

ja od niedawna jeżdżę na wersji Ameryka południowa tzn. włączone mam jedynie dwie żarówki z przodu (mijania) same zapalają się kiedy zwalniam ręczny hamulec, podobno że zgodne ze wszystkimi ustawami i kodeksami - polecam :-)
lukaszlukasz
Stella +
Stella +

Auto: leon 1p

Postprzez -arti- » 23 lipca 2015, 11:26

lukaszlukasz napisał(a):ja od niedawna jeżdżę na wersji Ameryka południowa tzn. włączone mam jedynie dwie żarówki z przodu (mijania) same zapalają się kiedy zwalniam ręczny hamulec, podobno że zgodne ze wszystkimi ustawami i kodeksami - polecam :-)

Mam tak samo - tylko przód mijania po zwolnieniu ręcznego. I mniej więcej od dwóch lat jeszcze żaden z Panów w białych czapkach się nie doczepił. Choć czy tak ustawione oświetlenie /to nie światła do jazdy dziennej/ jest 100% na ,,legalu,, to nie wiem.

Innym wyjściem są diodowe H3 w halogenach - na podobnej zasadzie co wyżej opisana oczywiście przy założeniu, że dołożymy kasowniki błędu spalonej żarówki czyli krótko mówiąc rezystory zewnętrzne.Widywałem już kilka Leonów czy Altei z takim modem oświetleniowym i jakoś to nawet wygląda a wg. mnie na pewno lepiej niż dokładki różnej maści.

Pozdrawiam.
-arti-
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: LEON TDI
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Misiek » 23 lipca 2015, 19:06

lukaszlukasz napisał(a):ja od niedawna jeżdżę na wersji Ameryka południowa tzn. włączone mam jedynie dwie żarówki z przodu (mijania) same zapalają się kiedy zwalniam ręczny hamulec, podobno że zgodne ze wszystkimi ustawami i kodeksami - polecam :-)

fajne dla kogoś kto ma zwykłe żarówki, ale jeśli jest xenon to czy ustawisz Amerykę, czy Skandynawię to i tak zapala się xenon. A ktoś kto ma xenon woli dać dzienne led by oszczędzać żarniki.
Obrazek
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez segwaye » 30 września 2015, 10:24

segwaye
Stella +
Stella +

Auto: toledo III

Postprzez peter85 » 30 września 2015, 10:57

Dobre na choinkę :x A tak bardziej poważnie to widziałem je kiedyś na żywo (albo bardzo podobny model) i dla mnie trochę odpustowo to wygląda poza tym te lampy nie mają świateł dziennych tylko pozycyjne więc trzeba jeździć na mijania i podobno w nocy świecą gorzej niż ori lampy więc moim zdaniem zakup bez sensu...
peter85
Sport
Sport

Auto: leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Haszeer » 1 grudnia 2015, 20:57

sa fajne swiatla dzienne w miejsce halogenow
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Auto: LEON 1P

Postprzez -arti- » 2 grudnia 2015, 08:40

Haszeer napisał(a):sa fajne swiatla dzienne w miejsce halogenow

To że są to My wiemy. Pokaż je czy to na swoim lub innym aucie czy w ofertach.....

Pozdrawiam.
-arti-
Sport
Sport

Postprzez Haszeer » 2 grudnia 2015, 08:55

-arti- napisał(a):
Haszeer napisał(a):sa fajne swiatla dzienne w miejsce halogenow

To że są to My wiemy. Pokaż je czy to na swoim lub innym aucie czy w ofertach.....

Pozdrawiam.

moj leonik z tymi swiatelkami.
1) swiatla dzienne
Obrazek
2) swiatla mijania (krótkie)
Obrazek
3) swiatla postojowe
Obrazek
4) wizual na 1 strone na postojowkach :)
Obrazek

swiatla dzienne zapalaja mi sie wzaz z przekreceniem stacyjki. gdy zapada zmrok swiatla dzienne gasna a na ich miejsce zapalaja sie ringi wraz ze swiatlami mijania. mysle ze w miare dobrze to zobrazowalem i opisalem. pozdrawiam!
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez maniek23 » 2 grudnia 2015, 09:47

swiatla dzienne zapalaja mi sie wzaz z przekreceniem stacyjki. gdy zapada zmrok swiatla dzienne gasna a na ich miejsce zapalaja sie ringi wraz ze swiatlami mijania. mysle ze w miare dobrze to zobrazowalem i opisalem. pozdrawiam![/quote]

Ja mam ustawione w halogenach dzienne, ale mam, żeby sie zapalały po spuszczeniu ręcznego, bo wtedy jest mniejszy pobór prądu przy rozruchu.
maniek23
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1P

Postprzez peter85 » 2 grudnia 2015, 10:14

maniek23, po pierwsze pobór prądu przez żarówki ledowe zamontowane w światłach dziennych jest tak minimalny, że naprawdę nie ma dla akumulatora (sprawnego oczywiście) większego znaczenia czy palą się one przy rozruchu czy nie a po drugie nie zostawiamy zimą samochodu z zaciągniętym ręcznym hamulcem :-P

Haszeer żarówki pozycyjne i mijania do wymiany bo wogóle nie zgrywają się barwą z dziennymi :wink:
peter85
Sport
Sport

Postprzez -arti- » 2 grudnia 2015, 10:31

Haszeer zapodaj aukcje gdzie je nabyłeś. Lub opisz dokładniej /fotki z bliskiej odległości/. Jak to się cenowo odbyło.

A jak z montażem - samodzielnie???
W oryginalne miejsca montowałeś??? Czy rzeźba w zderzaku???
Nie wywala na blacie błędu spalonej żarówki???
Jak z odprowadzaniem ciepła??? Radiatory z tyłu obudowy są???
-arti-
Sport
Sport

Postprzez Haszeer » 2 grudnia 2015, 11:03

-arti- napisał(a):Haszeer zapodaj aukcje gdzie je nabyłeś. Lub opisz dokładniej /fotki z bliskiej odległości/. Jak to się cenowo odbyło.

A jak z montażem - samodzielnie???
W oryginalne miejsca montowałeś??? Czy rzeźba w zderzaku???
Nie wywala na blacie błędu spalonej żarówki???
Jak z odprowadzaniem ciepła??? Radiatory z tyłu obudowy są???

powiem ci tak: pierwszym gosciem ktory montowal te swiatla byl TRUSTMAN (on ma na zderzaku od FR to mozecie zobaczyc jak to wyglada u niego) i to jego pytalem o te swiatla, po przedyskutowaniu z nim wszytkiego na temat tych swiatel postanowilem je kupic. jednak wraz ze swiatlami kupilem takze podswietlenie na nogi zarowki na rejestracje i oswietlenie bagaznika (wszystko led) wiec wyszlo mi wiecej kasy i teraz czekam tez na komplet ledow do wnetrza. szukalem po paru producentach gdzie w miare tanio to mozna kupic caly komplet i dobrej jakosci. wybralem sklep z rzeszowa LEDIKER.PL, kontakt e-mailowy z gosciem byl b.dobry. wszystko mi doradzil podliczyl i wysylka. za same swiatla dasz jakies 200zl (nazwa swiatel NSSC 510L HP). co do montarzu to bylem u elektryka zeby mi to podlaczyl, jednak nie podobalo mi sie jak on to zamontowal na zderzaku wiec zdjalem zderzak i zrobilem to samemu, o wiele lepiej wyglada jak sam zrobilem. w komplecie do swiatel sa ringi na otwor 8cm i 9cm (same swiatla bez ringow maja 7cm) zamontowalem swiatla z ringami 9cm, pasuja idealnie, w komplecie daja ci takie 2 blaszki zebys mogl przykrecic swiatla, w miejscu sróbek na halogeny. co do odprowadzania cielpa (nie paruje) to wszytko jest, homologacja, gwarancja, certyfikat wiec jezeli cos sie zepsuje to odsylasz. co do bledu na blacie... i tu jest problem.. poniewaz halogeny zostaly wyciagniete i mysle ze komputer odczytuje ze nie ma zarowki na halogen i wyskakuje blad (u TRUSTMAN-a tego nie ma), jednak mnie to szczegolnie nie przeszkadza ale chyba bedzie trzeba to zrobic bo wielu ekspertow z tego forum mnie skrytykuje :D czy podpieciem sie pod kompa mozna to usunac?
peter85 napisał(a):Haszeer żarówki pozycyjne i mijania do wymiany bo wogóle nie zgrywają się barwą z dziennymi :wink:

przynajmniej sa 2 kolory z przodu a nie wszystko na jeden, okres swiateczny wkoncu jest! :mrgreen: a tak na powaznie to w przyszlosci sie tym zajme, zrobie cale auto w ledach :)
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez peter85 » 2 grudnia 2015, 11:27

tak na powaznie to w przyszlosci sie tym zajme, zrobie cale auto w ledach :)

No ciekawe, to będziesz chyba pierwszą osobą na forum (poza użytkownikami 5f), który będzie miał Ledy w światłach mijania. Temat ledowych żarówek zamiast h7 był na forum poruszany (sam o tym myślałem) natomiast na razie nikt nie znalazł ledów które dawałyby wystarczające oświetlenie drogi w nocy u leca pojawiły się jakieś żarówki, które niby mogłyby się nadawać ale chyba jeszcze nikt nie odważył się ich zamontować, no i oczywiście problem ten sam co z "zenonami" bo żarówki te nie mają homologacji na montaż jako oświetlenie zewnętrzne.
peter85
Sport
Sport

Postprzez Haszeer » 2 grudnia 2015, 11:30

peter85 napisał(a):
tak na powaznie to w przyszlosci sie tym zajme, zrobie cale auto w ledach :)

No ciekawe, to będziesz chyba pierwszą osobą na forum (poza użytkownikami 5f), który będzie miał Ledy w światłach mijania. Temat ledowych żarówek zamiast h7 był na forum poruszany (sam o tym myślałem) natomiast na razie nikt nie znalazł ledów które dawałyby wystarczające oświetlenie drogi w nocy u leca pojawiły się jakieś żarówki, które niby mogłyby się nadawać ale chyba jeszcze nikt nie odważył się ich zamontować, no i oczywiście problem ten sam co z "zenonami" bo żarówki te nie mają homologacji na montaż jako oświetlenie zewnętrzne.

hmm, jak do tego czasu jak bede chcial zmieniac oswietlenie nie wejda jakies nowe rozwiazania (teraz postep szybko idzie jezeli chodzi o elektronike) to zwykle zarowki ale z zimna barwa ~5-6k. (dzienne maja 5,6k)
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez Jachu » 16 stycznia 2016, 19:28

Witam,
Czy ktoś się orientuje może jakie są żarówki w bixenonach w leonie 2 po lifcie do jazdy dziennej?
Jachu
Stella +
Stella +

Auto: Leon 2010 FR 170km
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez miroA3 » 16 stycznia 2016, 22:59

DRL w polifcie, reflektor bixenon to P21W-12V21W
miroA3
FR
FR

Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZB 2.0

Postprzez Jachu » 17 stycznia 2016, 11:02

Serdeczne dzięki :)
Jachu
Stella +
Stella +

Auto: Leon 2010 FR 170km
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez Gargamel » 24 stycznia 2016, 21:29

Widzę że w temacie świateł dziennych pojawiły się nowe odpowiedzi :) Osobiście szukam rozwiązania które dodając DRL pozwoliłoby też na zachowanie świateł przeciwmgłowych. Jako że światła Modulite dostępne są tylko do wersji poliftowej, zastanawiam się nad czymś takim

http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... /index.jsp
Cena zestawu może powalić, ale na plus można zaliczyć pięcioletni okres gwarancji :D

Opcjonalnie nieco tańszy odpowiednik
http://skottuning.com/swiatla-do-jazdy- ... ennej.html

Jednak po tym jak przyjrzałem się dokładnie oryginalnym halogenom w samochodzie obawiam się, że po zamontowaniu może to wyglądać kiepsko i możliwe że trzeba by modyfikować kratki w zderzaku, bo w przeciwnym wypadku powstanie paskudna szczelina pomiędzy szkłem lampy a krawędzią okrągłego otworu w kratce. Psiakrew, jak nie urok to ... :(
Gargamel
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Postprzez Marcin_1p » 24 stycznia 2016, 23:00

Kompletnie nie kumam montażu świateł do jazdy dziennej... Po uj wam takie rzeczy?
Oszczędzić 2 litry w ciągu roku? O estetykę chyba nie chodzi...
Marcin_1p
TopSport
TopSport

Postprzez Gargamel » 25 stycznia 2016, 12:10

Marcin_1p gdybym miał klasyczne światła halogenowe to też bym olał temat, ale mam bixenon skrętny. I bynajmniej nie chodzi mi o oszczędność paliwa rzędu dwóch litrów na rok o zupełnie inne dodatkowe koszty, powodowane idiotycznym nakazem jazdy na światłach mijania, nawet w słoneczny dzień. Tutaj masz główny powód dla którego szukam DRL dla swojego Leona:

https://www.youtube.com/watch?v=bqHXIk_dCBE

https://www.youtube.com/watch?v=4iZh6C1cgmA

Nawet tą wspomnianą we wcześniejszych postach wymianę palników co 50 tyś km mógłbym przeboleć i raz na jakiś czas wybulić te 600-800 zeta za komplet, ale to co zobaczysz na filmie wiąże z nieporównywalnie większym kosztem naprawy.
Gargamel
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Postprzez Thomash » 15 lutego 2016, 10:36

zwirek75 napisał(a):Ponieważ miałem nadwyżkę finansową :), a moje stare światła jakby traciły jasność wymieniłem stare lampy na lampy zespolone przeciwmgielne + DLA z Jafra. Instalacja jest prosta po przeczytaniu tego wątku - wpina się lampy do prawego reflektora do przewodu zasilania silniczka lampy oraz przewodu świateł pozycyjnych.

A wygląda to tak, świeci całkiem mocno, halogenów nie testowałem:
Obrazek

Pomoże ktoś w znalezieniu dokładnie takich świateł DRL jakie miał zamontowane cytowany kolega ?
Thomash
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR ST

Postprzez Marcin222 » 15 lutego 2016, 18:07

A dlaczego nikt nie przełączy długich na 30% mocy?
Ja tak mam i wygląda super.
Mam czujnik zmierzchu więc w ogóle baja. Sam automat przełącza między trybem do jazdy dziennej a do jazdy po zmierzchu.
Taki moduł kosztuje na allegro 70zł . Później jak się okazało jest możliwość włączenia tej funkcji w serwisie.

Pozdrawiam
Marcin222
Stella
Stella

Auto: Leon II
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez Haszeer » 15 lutego 2016, 19:59

Marcin222 napisał(a):A dlaczego nikt nie przełączy długich na 30% mocy?
a w nocy tylko na krotkich jezdzisz? jak jestes na totalnym odludziu bez lamp i nie znasz drogi to jezeli nie msz dlugich to tak srednio, nie sadzisz?
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez bad » 15 lutego 2016, 20:33

Ale po wlaczeniu mijania drogowe powinny wejsc w domyslny tryb dzialania i funkcjonowac standardowo.
Leon 1P Stylance + Sport Up
bad
Sport
Sport

Auto: Leon II Stylance
Silnik: BSE 1.6

Postprzez Marcin222 » 15 lutego 2016, 22:17

Haszeer napisał(a):
a w nocy tylko na krotkich jezdzisz? jak jestes na totalnym odludziu bez lamp i nie znasz drogi to jezeli nie msz dlugich to tak srednio, nie sadzisz?

Może trochę jaśniej opiszę.
Dla tych co mają czujnik zmierzchu/deszczu
Montujemy mały sterownik opis jest razem z urządzeniem.
Podczas dnia sensor załącza tylko długie na 30% mocy i żadne inne żarówki nie świecą (wygląda to bardzo ładanie)
Gdy mamy zmierz automat włącza postojów-ki oraz mijania + tylne . Jak kierowca chce włączyć długie to działają one na 100% bo komp wie że jest zmierzch.
Dla tych co nie mają czujnika deszczu/zmierzchu
Włączamy światła w pozycji postojowe i mamy 30% długie
Po zmierzchu ręcznie włączamy światła i działa wszystko po staremu.
Marcin222
Stella
Stella

Auto: Leon II
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez vincentok » 21 lutego 2016, 12:54

Sam mam taki moduł drl jest to fajne rozwiązanie nie trzeba dokładać żadnych świateł dodatkowych ale niestety jak to w naszym chorym kraju jest to nie zgodne z przepisami chyba że ktoś ma homologacje na lampę drl
vincentok
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P 2.0 TFSI FR

Postprzez tomek-waw » 3 marca 2016, 14:07

Znalazłem coś takiego, w kratkę.
http://nssc.pl/drl-lights.php#grill-leon
tomek-waw
Sport
Sport

Auto: GTI
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Arczii » 5 marca 2016, 08:22

Marcin222 napisał(a):
Haszeer napisał(a):

Może trochę jaśniej opiszę.
Dla tych co mają czujnik zmierzchu/deszczu
Montujemy mały sterownik opis jest razem z urządzeniem.
Podczas dnia sensor załącza tylko długie na 30% mocy i żadne inne żarówki nie świecą (wygląda to bardzo ładanie)
Gdy mamy zmierz automat włącza postojów-ki oraz mijania + tylne . Jak kierowca chce włączyć długie to działają one na 100% bo komp wie że jest zmierzch.
Dla tych co nie mają czujnika deszczu/zmierzchu
Włączamy światła w pozycji postojowe i mamy 30% długie
Po zmierzchu ręcznie włączamy światła i działa wszystko po staremu.

Dokładnie mam taki moduł zainstalowany można zobaczyć u mnie w temacie jak świeca światła wszystko zmienia automat mając nie jedna kontrole policja nie mówiła nic, przy robieniu przeglądu tez bez problemu
Arczii
Sport
Sport

Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Marcin_1p » 6 marca 2016, 00:34

Arczii, we are you? Myślałem, że przepadłeś? :-P co tam dalej działasz? :-D
Marcin_1p
TopSport
TopSport

Postprzez Arczii » 6 marca 2016, 00:48

Marcin_1p napisał(a):Arczii, we are you? Myślałem, że przepadłeś? :-P co tam dalej działasz? :-D

Powiem tak bardzooooo duży przestój mam Leo odpoczywa a ja śmigam po uk ale na nyse sie wybieram w tym roku
Arczii
Sport
Sport

Silnik: turbo diesel inny

Postprzez rusekpawel » 20 kwietnia 2016, 08:16

Ja wyrzuciłem h3 50w światła przeciwmgielne ,ustawione mam na dzienne w nocy świece mega mocno niestety w dzień wogole tego nie widać. Wróciłem do zwykłej żarówki jak narazie kombinuje dalej Podeslele fotki jak to wyglada

-- 20 kwietnia 2016, 09:16 --

Tak wygląda żarówka LED w halogenach jak jest ciemno.

Obrazek
rusekpawel
Stella
Stella

Auto: Seat leon

Postprzez facet03 » 20 czerwca 2016, 18:56

Panowie zastanawiam się nad NSSC 510L HP ( http://allegro.pl/nssc-510l-hp-swiatla- ... 18749.html ) - ale jak pozbyć się błędu żarówki? bo mnie szlak trafi przez tą ikonę - jak coś jest nie tak to mnie to bardzo wkurza. Czy do montażu potrzeba ściągać zderzak czy idzie kable przeciągnąć bez ściągania?
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica

Postprzez tomek-waw » 20 czerwca 2016, 19:06

Co do błędu żarówki kup kasowniki pod każdą lampę.
http://sklep.motohid.pl/pl/p/Adapter-Ka ... %2CQ7/1026
ale dopytaj w sklepie.
Montaż, jeśli są na tych lampach wąsy jak na ori to po zdjęciu kratki powinieneś dać radę.
tomek-waw
Sport
Sport

Postprzez facet03 » 20 czerwca 2016, 19:31

Ale z tego co wiem to te światła maja własna instalacje i nie podłącza sie je pod łącza od halogenów czy sie mylę ? Wiec halogeny zostają całkowicie rozpięte ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez tomek-waw » 20 czerwca 2016, 19:40

To są uniwersalne lampy więc możesz je podłączyć pod istniejącą instalację lub zasilanie pod aku, dopytaj sprzedawcę.

Tu masz kostki z lamp.
Obrazek

-- 20 cze 2016, o 20:40 --

Mi by się chyba bardziej coś takiego podobało.
Obrazek
Obrazek
tomek-waw
Sport
Sport

Postprzez facet03 » 20 czerwca 2016, 20:08

Moim zdaniem mało widoczne są te co pokazałeś.. nie można pod istniejącą instalację bo one mają swój moduł i do nich musi być podłączony - jeśli dobrze rozumiem sposób podłączenia.. te co wkleiłeś to litec? http://sklep.motohid.pl/pl/p/LITEC-Swia ... -BLACK/606

nie wiem czy światła nie muszą być przodem do toru jazdy - a tu są pod kątem..
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez tomek-waw » 20 czerwca 2016, 20:23

michu napisał(a):te co wkleiłeś to litec?

Nie, z forum cupra.net, własna kompozycja.
http://www.seatcupra.net/forums/showthr ... 443&page=2
Szkoda, że seat nie zrobił czegoś porządnie jeśli chodzi o światła dzienne.
tomek-waw
Sport
Sport

Postprzez peter85 » 21 czerwca 2016, 07:38

Szkoda, że seat nie zrobił czegoś porządnie jeśli chodzi o światła dzienne

Zrobił, światła do jazdy dziennej w ori lampie, szkoda, że tylko w modelach po lifcie i tymi z reflektorami xenonowymi :?
peter85
Sport
Sport

Postprzez Haszeer » 22 czerwca 2016, 17:11

mam u siebie swiatła NSSC 510L HP, musowo trzeba sciagnać zderzak, nie ma mozliwosci założenia bez sciagania. do zestawu dostajesz ring na 9cm (swiatła schowane na samym koncu otworu zderzaka oraz brak mozliwosci ustawienia kątu świecenia), 8cm ktory pasuje nieżle i mozna swiatło wypuscic bliżej przodu oraz ustawiać strone w ktora ma swiecić (takie zalozylem u siebie) zaczepy musisz sobie sam zrobić bo producent o tym nie pomyslal za bardzo (metalowa blaszka z otworami). co do podpinania to podpina sie pod cały moduł + swiatła mijania bodajże. nie ma możliwości podłaczenia pod halogeny. na wtyczki od halogenów zamontować kasowniki, 90zł u LEC-a (sprawdzone, dzialaja swietnie, nie przegrzewaja sie) i w takim wypadku koszt całkowity tego to: lampy 200zł, kasowniki 90zł, montarz u elektryka ~100zł. przekalkulować czy chcecie sie w to bawić czy nie. jak dla mnie jest to bardziej uzyteczne niz halogeny, ringi po zmroku wygladaja nieżle, ale jak jest badzo sloneczny dzien to swiateł dziennych praktycznie nie widać. pozdro!
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Postprzez PatCupra » 3 lipca 2016, 10:05

A co sądzicie o czymś takim ?

http://allegro.pl/drl-led-swiatla-lampy ... 38445.html

montaż to chyba plug and play, a wygląd nie przeraża