Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pewnie tak, to jest ta sama plyta podłogowaPiastowski_2007 napisał(a):Witam. Mam pytanko. Czy springi+amorki od Golfa V GT podejda do Leona 1P?
miroA3 napisał(a):warto ?
ma Cie glowa bolec ze Ci sprezyna z czasem wyrwie te dwie pozostale..
miroA3 napisał(a):nie musisz wymeinaic parami, skoro druga strona jest dobra, łożysko nie strzela itd
zajkos10 napisał(a):Panowie obecnie Leonik smigal w okresie letnim na feldze 18 cali ori cupra + seryjne amortyzatory i sportline , po glowie chodzi mi wrzucenie 19 cali z cupry 1p albo 5f , czy dobrze to zagra ze sportlinem ? Zaznaczam , ze na 18 jest twardo ale poza tym zadnych minusow , amorkow poki co nie wymieniam bo sa zdrowe a w zaden gwint nie chce sie bawic .
Sebool2006 napisał(a):Mialem 19 cali amory serie i sportline i przy koleinach czy nierownosciach potrafilo przytrzec o nadkole.
Arczii napisał(a):Sebool2006 napisał(a):Mialem 19 cali amory serie i sportline i przy koleinach czy nierownosciach potrafilo przytrzec o nadkole.
Jakie ET i J
miroA3 napisał(a):przy ET45 i 8J to nawet 18 225 przytrze
ori 19 mają ET53, różnica bardzo duża, optycznie niestety też
miroA3 napisał(a):przy ET45 i 8J to nawet 18 225 przytrze
lukaszlukasz napisał(a):Czy ktoś jeździ na amortyzatorach MTS (przód - zwykłe, nie gwint) zależy mi na czymś trochę twardszym niż oryginał. Sprężyny mam teraz -35mm i czasem na sporej dziurze lubi obetrzeć o nadkole.
torzech napisał(a):Sportline bez problemu dogaduje się z seryjnym amorkiem (przynajmniej w Cupra R).
Sebool2006 napisał(a):torzech napisał(a):Sportline bez problemu dogaduje się z seryjnym amorkiem (przynajmniej w Cupra R).
Z FRką również się dogadują
desmo napisał(a):znalazłem , numer seryjny tylnego amora ori 1K0513029HH
bad napisał(a):desmo napisał(a):znalazłem , numer seryjny tylnego amora ori 1K0513029HH
Dziś sprawdziłem i u mnie w wersji Sport Up czyli zawieszenie takie samo jak w FR były zamontowane 1K0512011QN
chlorek napisał(a):Dobra Misie. Kto ma amorki Koni Sport i może wrzucić zdjęcia z opisem jakie ma sprężynki. Boję się że auto podniesie do góry o 1cm.
Dyaus84 napisał(a):Czy wie ktoś może czy da się kupić gdzieś oryginalne w normalnej cenie?
Dyaus84 napisał(a):W katalogach firmy oferują sprężyny, które można zastosować w prawie każdym modelu 1p, a chciałbym dostać jednak tę samą wysokość i twardość co stare.
Dyaus84 napisał(a):Eibachy raczej odpadają bo one będą za twarde na drogi
Dyaus84 napisał(a):Inne pytanie: czy w którymś modelu audi A3 były stosowane te same sprężyny lub podobne
chlorek napisał(a):Dyaus84 napisał(a):
Eibachy raczej odpadają bo one będą za twarde na drogi
Bardzo nie wielka różnica.
chlorek napisał(a):Są podobne. Z przodu masz tabliczkę na której jest podany nacisk na oś. I musi być w przybliżeniu. Bardziej podejdą z Golfa V/VI GTI/R. Tylko szukaj z silnika 1.9/2.0.
http://allegro.pl/emu-sprezyny-sprezyna ... 96395.html
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość