Z amortuzatorami to nie wiedzałem jak duży bedą miały wpływ.
A reasumując: do oryginalnych sprężyn z fr bardziej zbliżone będą te z cupry niż eibach pro kit mam rację?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
chlorek napisał(a):Mi się wydaję że FR ma więcej niż -7mm. -15mm a cupra -20mm.
Dyaus84 napisał(a):Oryginalne miały 2 paski różowe i 2 żółte ale oprócz numeru: 1K0511115FL
eSuit napisał(a):Trzeba wymienić na coś co nie kosztuje 2,5k za 2szt...
luki530 napisał(a):Panowie seria czy sportline?
luki530 napisał(a):niż na serii czy jedno i to samo?
luki530 napisał(a):na seryjnym amorze jest straszna lipa
adi89rg napisał(a):Taka mała informacja jeśli ktoś chce zakładać prokit do FR to nie polecam. Sam u siebie założyłem i obniżenie jest mało widoczne. Dobrze że kupiłem używane i za niską cenę to od razu za tą cenę udało mi się je sprzedaćW czwartek powinienem mieć już sportline
mroziak napisał(a):A obniżenie na sportline względem sprężyn z Cupry jak wygląda? Jest niżej czy raczej to samo?
adi89rg napisał(a):nic krótsze od pro-kit?
bzykofm napisał(a):Siemka, zaczął się pocić w szaraczku jeden amortyzator z tyłu, chyba jeszcze fabryczny, sachs. Co polecanie? Kupić taki jak był czy coś innego? Zależy mi przede wszystkim na jakości i trwałości. Obniżać nic nie zamierzam.
Dzięki
bodzik155 napisał(a):Kup taki sam, jeżeli żadnych zmian nie planujesz, żebyś na obu stronach miał to samo.
Sebool2006 napisał(a):Dla Leona 1p fr jest amorek o średnicy 50 mm czy 55 mm? Przymierzam sie do kupna nowych bo obecne juz mam na wykończeniu.
michu napisał(a):Napisz proszę jeszcze jaki silnik tam siedzi. Jeżeli przeszkadza tylko wysokość zawieszenia to można go podnieść do góry.
gracham napisał(a):Witam.
Jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość.
Zakupiłem niedawno Leona FR 1P 2007r. Auto miało już od razu założone gwintowane zawieszenie.
Jak to przy gwincie bywa samochód siedzi nisko i niestety żonie zaczęło to na tyle przeszkadzać w jeździe, że dostałem polecenie wymienienia go na fabryczny.
Pytanie moje, czy może ktoś posiada na sprzedaż komplet fabrycznych amortyzatorów ze sprężynami od takiego FRa? Chyba że jeszcze coś jest mi potrzebne, aby powrócić do stanu pierwotnego, bo niestety się na tym nie znam.
Link do obecnego wyglądu samochodu:
http://ifotos.pl/z/qewpxqs
Dajcie znać czy ktoś coś takiego ma na sprzedaż.
gracham napisał(a):Witam.
Jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość.
Zakupiłem niedawno Leona FR 1P 2007r. Auto miało już od razu założone gwintowane zawieszenie.
Jak to przy gwincie bywa samochód siedzi nisko i niestety żonie zaczęło to na tyle przeszkadzać w jeździe, że dostałem polecenie wymienienia go na fabryczny.
Pytanie moje, czy może ktoś posiada na sprzedaż komplet fabrycznych amortyzatorów ze sprężynami od takiego FRa? Chyba że jeszcze coś jest mi potrzebne, aby powrócić do stanu pierwotnego, bo niestety się na tym nie znam.
Link do obecnego wyglądu samochodu:
http://ifotos.pl/z/qewpxqs
Dajcie znać czy ktoś coś takiego ma na sprzedaż.
Może Ci się po prostu zawias z tyłu kończySebool2006 napisał(a):Gdzie szukać przyczyny? Moje zawieszenie to sprężyny sportline + seryjny amortyzator ( brak jakichkolwiek poliuretanów )
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość