Reklama

Aktualizacja forum Przygotowujemy się do aktualizacji forum. Więcej informacji w tym wątku.

automatyczne otwieranie klapy tylnej

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 5 listopada 2017, 21:59

Misiek napisał(a): Dodatkowo są sprężyny i jeszcze odboje z sirocco

Odboje mam ori.

Misiek napisał(a): Wywaliłem odboje, wróciłem do serii i problem zniknął.

Siłowniki zostawiłeś czy tez seria?
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Reklama

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez Misiek » 5 listopada 2017, 22:02

bzykofm napisał(a):Siłowniki zostawiłeś czy tez seria?

wywaliłem też
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2090
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Region: śląskie
Auto: leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez Misiek » 5 listopada 2017, 22:16

tomek-waw napisał(a):Zapomnij bez prucia blach.

no nie wiem jak to ori wygląda, ale w zasadzie cudów tu nie potrzeba.
Załóżmy że mamy mocne siłowniki które po przekroczeniu pewnego poziomu (podczas zamykania) tracą swą moc, nie mają też na sobie sprężyn które tą moc podtrzymują. Wystarczy wtedy zwykły mechanizm który podczas sygnału do otwarcia klapy wykona ruch odsuwając klapę na tyle by siłownik był w stanie ją wypchnąć. Bo przecież o to się rozchodzi w przypadku zastosowania odboju z sirocco czy sprężynek na siłownikach. Wadą mechanicznego rozwiązania jest ciągły nacisk na zamek nawet gdy klapa jest zamknięta.
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2090
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Region: śląskie
Auto: leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 23 grudnia 2017, 20:51

Zauważyłem w swoim Leosiu pewną prawidłowość. W niskich temperaturach klapa (siłowniki te ze sprężynami, odboje ori) otwiera się bardzo leniwie i do połowy, czasem mniej niż do połowy. Jeśli jest ciepło to wszystko wraca do normy.
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez Forioz » 12 lutego 2018, 22:41

Ja wymieniłem sprężyny na gazowe i kodowanie i działa ;)
Zobacz Profil
Forioz
Stella
Stella
 
Posty: 12
Dołączył(a): 13 marca 2017, 20:31
Auto: Seat Leon 2 FR
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 12 lutego 2018, 22:46

U mnie doszła lotka i klapa się buntuje :-D
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 12 lutego 2018, 22:48

tomek-waw napisał(a):U mnie doszła lotka i klapa się buntuje :-D

U mnie się zbuntowała po wyciszeniu :-D
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez albin111 » 13 lutego 2018, 22:19

bzykofm napisał(a):
tomek-waw napisał(a):U mnie doszła lotka i klapa się buntuje :-D

U mnie się zbuntowała po wyciszeniu :-D

tak jak i u mnie
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
albin111
Sport
Sport
 
Posty: 271
Dołączył(a): 3 czerwca 2013, 10:05
Auto: ALTEA
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez _carlos- » 24 lutego 2018, 11:13

albin111 napisał(a):ok właśnie doszedłem do tego :-D

-- 15 marca 2014, 11:13 --

panowie walczę z klapą w altei odskakuje ale siłowniki z siła 600 N maja problem z podniesieniem jak podczepiona jest półka , bez półki czasami da rade , znalazłem jak niemiec to zrobił , tylko traslator trochę chyba poprzekręcał

http://translate.googleusercontent.com/ ... ZRIwBed3sQ

-- 16 marca 2014, 11:23 --

ktoś podpowie gdzie to kupić?
http://i561.photobucket.com/albums/ss55 ... AG0048.jpg

Udalo Ci sie zrobic otwieranie klapy w altei?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 792
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez albin111 » 28 lutego 2018, 16:22

tak mam nawet gdzies mój flm powinien byc na youtube , lub na fotosiku , ale po wyciszeniu już trzeba mocniejsze sprezyna założyc
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
albin111
Sport
Sport
 
Posty: 271
Dołączył(a): 3 czerwca 2013, 10:05
Auto: ALTEA
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 28 lutego 2018, 16:23

albin111 napisał(a):tak mam nawet gdzies mój flm powinien byc na youtube , lub na fotosiku , ale po wyciszeniu już trzeba mocniejsze sprezyna założyc

Zakładałeś? O jakiej sile?
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez rimu » 6 marca 2018, 06:34

cześć to które teraz najlepiej kupić siłowniki klapa wraz z lotką
to
http://allegro.pl/automatyczne-otwieran ... YjM4MTE%3D
czy coś innego
Zobacz Profil
rimu
Signo
Signo
 
Posty: 119
Dołączył(a): 16 listopada 2015, 08:04
Auto: cupra
Silnik: BWJ 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 6 marca 2018, 07:15

Poproś, żeby Ci dali mocniejsze siłowniki o 30Nm.
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez facet03 » 6 marca 2018, 11:03

Czy sprężynki w tych siłownikach macie na stałe w 1 miejscu czy latają po siłowniku?
Wydaje mi się, że przy zakupie były na stałe osadzone w 1 miejscu, teraz widzę, że jakby odczepiły się i latają po całym siłowniku.
Zobacz Profil
facet03
Cupra
Cupra
 
Posty: 2319
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 6 marca 2018, 11:07

Jest gumka ograniczająca ich przesuwanie się ale z biegiem czasu staje się ona luźna.
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez facet03 » 6 marca 2018, 11:35

tomek-waw napisał(a):Jest gumka ograniczająca ich przesuwanie się ale z biegiem czasu staje się ona luźna.
o tym mówie, u mnie lata już po całym siłowniku.. :)
Zobacz Profil
facet03
Cupra
Cupra
 
Posty: 2319
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez rimu » 16 marca 2018, 10:08

nie ma mocniejszych. Z lotką sobie poradzi czy kombinować inaczej
Zobacz Profil
rimu
Signo
Signo
 
Posty: 119
Dołączył(a): 16 listopada 2015, 08:04
Auto: cupra
Silnik: BWJ 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 16 marca 2018, 10:48

Kupić samą sprężynę i dobrać mocniejszy amorek.

https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez rimu » 16 marca 2018, 11:06

jeszcze jak byś podpowiedział który amorek i jakich wymiarów sprężyna:)
Zobacz Profil
rimu
Signo
Signo
 
Posty: 119
Dołączył(a): 16 listopada 2015, 08:04
Auto: cupra
Silnik: BWJ 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez jendrek1975 » 17 marca 2018, 16:18

Mam i ja :-D
Są dwie opcje kodowania :
1.
Moduł komfortu, kodowanie,Bajt 1 zaznaczamy bit 4.
2.
Wersja ze sterownikiem 19 bit,Moduł komfortu 46,kodowanie,pomocnik kodowania,bajt 2 zaznaczamy bit3,

https://www.youtube.com/watch?v=uJ-2fnohCm8
Leon II 1.9 TDI BXE
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
jendrek1975
Sport
Sport
 
Posty: 214
Dołączył(a): 9 października 2014, 18:12
Auto: seat leon 2
Silnik: BXE 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 26 marca 2018, 08:14

Dziś wytestowałem małą modyfikację. Jeden siłownik ze sprężyną ( 320Nm ) drugi mocniejszy bez sprężynki 420Nm.
Numer FA Krosno: 23168 ( lub OEM 8D9827552 ) Raczej szukać po numerze FA Krosno.

Teraz otwieranie z lotką nie stanowi problemu.
Jakby ktoś szukał samej sprężynki to ma ona dł. 37mm

Obrazek

i filmik.

https://youtu.be/XQRhF0p8NHY
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 26 marca 2018, 12:24

Nic się nie wykrzywia? Klapa leży równo?
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez tomek-waw » 26 marca 2018, 13:41

bzykofm napisał(a):Klapa leży równo?

Wszystko jest ok.
Ważne, żeby dł. teleskopów i skok był identyczny.
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomek-waw
Sport
Sport
 
Posty: 483
Dołączył(a): 21 kwietnia 2015, 11:56
Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
Auto: Cupra R
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez ravi155 » 18 kwietnia 2018, 09:09

Przypnę się tutaj.
Mod z siłownikami ze sprężynami - otwieranie bangla aż miło.

Niestety od paru dni klapa zaczęła się samoistnie otwierać. Odryglowuję centralny, i słyszę zamek, klapa odskakuje i się otwiera. Zamykam klapę, wsiadam do samochodu, odpalam, klapa odskakuje i się otwiera. Podczas jazdy, jeśli nie jest centralny zamknięty też potrafi się otworzyć.
Zastanawiam się jak to zdiagnozować ... Może ktoś z Was miał jakiś podobny problem i sobie poradził?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
ravi155
Stella +
Stella +
 
Posty: 81
Dołączył(a): 14 listopada 2012, 18:17
Auto: Leon 1P FR 2.0 TSI
Silnik: CCZB 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez zoltaibiza » 18 kwietnia 2018, 09:51

ravi155 napisał(a):Przypnę się tutaj.
Mod z siłownikami ze sprężynami - otwieranie bangla aż miło.

Niestety od paru dni klapa zaczęła się samoistnie otwierać. Odryglowuję centralny, i słyszę zamek, klapa odskakuje i się otwiera. Zamykam klapę, wsiadam do samochodu, odpalam, klapa odskakuje i się otwiera. Podczas jazdy, jeśli nie jest centralny zamknięty też potrafi się otworzyć.
Zastanawiam się jak to zdiagnozować ... Może ktoś z Was miał jakiś podobny problem i sobie poradził?


Miałem to samo. Pomogło wypięcie wtyczki z zamka, ale wtedy wiadomo nie działało otwieranie ręczne. Tylko z pilota. Kupiłem nowy zamek i jest git.
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zoltaibiza
Sport
Sport
 
Posty: 897
Dołączył(a): 10 października 2010, 07:53
Lokalizacja: kuj-pom
Auto: Leon + Z1000SX
Silnik: turbo diesel inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez ravi155 » 18 kwietnia 2018, 10:00

Mówisz o uchwycie(S), czy o zamku klapy?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
ravi155
Stella +
Stella +
 
Posty: 81
Dołączył(a): 14 listopada 2012, 18:17
Auto: Leon 1P FR 2.0 TSI
Silnik: CCZB 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez markez » 18 kwietnia 2018, 12:53

Wystarczy jak kupie sam sprężyny do siłowników oryginalnych z leona? będzie to działać ?
Czy kupić zestaw za 130 zł?
Zobacz Profil
markez
Stella
Stella
 
Posty: 9
Dołączył(a): 8 października 2017, 09:37
Region: śląskie
Auto: seat leon 1p
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez zoltaibiza » 18 kwietnia 2018, 14:27

ravi155 napisał(a):Mówisz o uchwycie(S), czy o zamku klapy?


Działo sie u mnie to samo czyli klapa odskakiwała samoczynnie. Wypiąłem wtyczke ze znaczka (S) i klapę tylko mogłem otwierać z pilota. Teraz mam juz nowy znaczek (S) i mogę klapę w końcu też otwierać ręcznie.
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zoltaibiza
Sport
Sport
 
Posty: 897
Dołączył(a): 10 października 2010, 07:53
Lokalizacja: kuj-pom
Auto: Leon + Z1000SX
Silnik: turbo diesel inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez czarniakspr » 25 kwietnia 2018, 16:57

Witam, podłącze się do tematu. Zakupiłem i zamontowałem siłowniki z oferty:
https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m
Posiadam również trzy przyciskowy pilot.
Jednak po wciśnięciu przycisku klapy nie podnosi się do góry.
Skorzystałem z pobliskiego diagnosty, sprawdził moduł komfortu, podobno nie ma w nim opcji, aby klapa odskakiwała.
Czy jest jeszcze jakaś szansa, aby uzyskać takie otwarcie, czy niestety kombinacji będzie za dużo.

Dziękuje za podpowiedzi
Zobacz Profil
czarniakspr
Stella
Stella
 
Posty: 4
Dołączył(a): 17 kwietnia 2018, 16:58
Region: pomorskie
Auto: Seat Leon
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez Arczii » 25 kwietnia 2018, 17:30

czarniakspr napisał(a):Witam, podłącze się do tematu. Zakupiłem i zamontowałem siłowniki z oferty:
https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m
Posiadam również trzy przyciskowy pilot.
Jednak po wciśnięciu przycisku klapy nie podnosi się do góry.
Skorzystałem z pobliskiego diagnosty, sprawdził moduł komfortu, podobno nie ma w nim opcji, aby klapa odskakiwała.
Czy jest jeszcze jakaś szansa, aby uzyskać takie otwarcie, czy niestety kombinacji będzie za dużo.

Dziękuje za podpowiedzi

Zmień diagnostę i podjedz do kogoś ogarniętego
Zobacz Profil
Arczii
Sport
Sport
 
Posty: 570
Dołączył(a): 8 lutego 2014, 17:58
Lokalizacja: PL
Auto: Leon
Silnik: turbo diesel inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez wiktor07 » 16 maja 2018, 18:10

W vcds trzeba zmienić. U mnie działa super :-D
Zobacz Profil
wiktor07
Stella
Stella
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 kwietnia 2018, 17:29
Region: mazowieckie
Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez -arti- » 20 czerwca 2018, 05:08

No właśnie Panowie. Które sprężynki z poniższej aukcji dokupić do siłowników w Leonie????
Ktoś może podać ich długość max. w stanie rozprężonym ???

https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m

I pytanie skąd dobrać wymienione w kompletnych siłownikach podkładki do sprężyn???

-- 20 czerwca 2018, o 06:08 --

-arti- napisał(a):No właśnie Panowie. Które sprężynki z poniższej aukcji dokupić do siłowników w Leonie????
Ktoś może podać ich długość max. w stanie rozprężonym ???

https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m

I pytanie skąd dobrać wymienione w kompletnych siłownikach podkładki do sprężyn???


I nikt nic nie wie??? Nie zmierzy i nie pomoże?????
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
-arti-
Sport
Sport
 
Posty: 588
Dołączył(a): 3 marca 2012, 11:15
Lokalizacja: Radom
Region: mazowieckie
Auto: LEON 1.9 TDI BLS
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez czarniakspr » 23 lipca 2018, 15:11

Arczii napisał(a):
czarniakspr napisał(a):Witam, podłącze się do tematu. Zakupiłem i zamontowałem siłowniki z oferty:
https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO- ... 47?order=m
Posiadam również trzy przyciskowy pilot.
Jednak po wciśnięciu przycisku klapy nie podnosi się do góry.
Skorzystałem z pobliskiego diagnosty, sprawdził moduł komfortu, podobno nie ma w nim opcji, aby klapa odskakiwała.
Czy jest jeszcze jakaś szansa, aby uzyskać takie otwarcie, czy niestety kombinacji będzie za dużo.

Dziękuje za podpowiedzi

Zmień diagnostę i podjedz do kogoś ogarniętego


Witam, zmiana diagnosty pomogła. Dziękuje za sugestię.

Z innej beczki, w sytuacji kiedy kluczyk jest w stacyjce i auto jest odpalone, przycisk otwierania klapy nie działa.
Czy jest szansa przeprogramowania tej opcji, kiedy auto z włączonym silnikiem na postoju, aby kala otworzyła się po naciśnięciu przycisku na kluczyku?

Może ktoś próbował zamontować wewnątrz auta osobny przycisk otwierania bagażnika (Mam jeden wolny slot obok przycisku TCS)?

Dziękuje za informację
Zobacz Profil
czarniakspr
Stella
Stella
 
Posty: 4
Dołączył(a): 17 kwietnia 2018, 16:58
Region: pomorskie
Auto: Seat Leon
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez _carlos- » 24 lipca 2018, 00:20

To jest opcja dla bezpieczeństwa, aby przy przypadkowym naciśnięciu przycisku podczas jazdy klapa nie wystrzeliła w górę.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 792
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez Brayan10 » 7 sierpnia 2018, 13:04

Czas wejść na wyższy poziom :-D

https://www.youtube.com/watch?v=lg3MrL29PJM
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Brayan10
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 17 sierpnia 2012, 23:13
Lokalizacja: Wrocław / Jelenia Góra
Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez _carlos- » 7 sierpnia 2018, 13:11

Nooo można, tylko trzeba odchudzić karoserię
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 792
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez facet03 » 7 sierpnia 2018, 13:21

_carlos-, aby zrobić zamykanie trzeba pruć wszystko i spawać -> był tu kiedyś przykład jak to ktoś zrobił w audi bodajże czy vw.
Zobacz Profil
facet03
Cupra
Cupra
 
Posty: 2319
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: inny

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez bzykofm » 7 sierpnia 2018, 22:27

michu napisał(a):_carlos-, aby zrobić zamykanie trzeba pruć wszystko i spawać -> był tu kiedyś przykład jak to ktoś zrobił w audi bodajże czy vw.


https://www.youtube.com/watch?v=yD2w1HN_tAg
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez ksl » 10 sierpnia 2018, 21:32

Padło i na mnie , zamek klapy sie poddał, nie wiem ile w tym mu pomogła ostatnia kolizja...
ma ktos moze na szybko nr zamka klapy ? Z gory Dzieki...
Jeszcze jedno pytanie czy po wymianie zamka ponownie trzeba bedzie go kodować na automatyczne otwieranie?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
ksl
Sport
Sport
 
Posty: 982
Dołączył(a): 6 października 2007, 10:19
Lokalizacja: WK/TST
Auto: LCR+
Silnik: CDLA 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez _carlos- » 10 sierpnia 2018, 21:37

A od kiedy zamek się koduje?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 792
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez adrusek » 10 sierpnia 2018, 21:39

Nie będzie potrzeby kodować ponownie bo kodowanie zostaje w module, numer zamka klapy 1P0827505D
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
adrusek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 662
Dołączył(a): 3 lutego 2016, 23:05
Lokalizacja: DGR
Region: dolnośląskie
Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: automatyczne otwieranie klapy tylnej

Postprzez ksl » 11 sierpnia 2018, 12:11

_carlos- napisał(a):A od kiedy zamek się koduje?

Chodzilo mi o moduł... chcesz sie czepiać to proponuje nie odpowiadać .
adrusek napisał(a):Nie będzie potrzeby kodować ponownie bo kodowanie zostaje w module, numer zamka klapy 1P0827505D

Dzieki!

-- 11 sie 2018, o 13:11 --

nowy numer dla potomnych ( poprzedni juz nie dostpeny ) 1P0 827 505E 9B9
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
ksl
Sport
Sport
 
Posty: 982
Dołączył(a): 6 października 2007, 10:19
Lokalizacja: WK/TST
Auto: LCR+
Silnik: CDLA 2.0

Poprzednia strona

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość