A więc tak:
Najpierw zdejmujesz listwę rączki/uchwytu drzwi. Jest na wtrzaski i mocno się trzyma.
Dopiero teraz można zdjąć maskownice z materiałem/tapicerką. Potem zdejmujesz maskownice głośnika. W tym momencie masz dostęp do wszystkich śrub. Następnie delikatnie opuszczasz szybę aby mieć dostęp do śrub trzymających szybę w miejscu zdjętej tapicerki. Po dokręceniu szyby, podciągasz rękami szybę do góry i przyklejasz ją taśmą do ramy drzwi aby nie spadła.
Dalej należy odkręcić wszystkie możliwe śruby trzymające boczek, ale co jest BARDZO ważne nie odkręcasz całkowicie dwóch śrub które znajdują się na samym dole. Należy je tylko popuścić, odkręcić na długość ok 1-2 cm. Trzymają one prowadnice od silnika szyb
które są wsuwane i jeśli przy montażu nie będą połączone śrubą do boczku nie da się ich założyć. Kolejno trzeba cały boczek mocno szarpnąć ku górze i powinien wyskoczyć. Dalej odpinamy linkę klamki i element zamka i zostaje nam teraz manewrowanie boczkiem tak, aby wyjechać z mechanizmem szyb. Później tylko wtyczki i boczek zdjęty
Z założeniem w odwrotnej kolejności, ale tak jak pisałem, dolne śruby to podstawa.
Zdejmowałem boczki w 1P już kilka razy, ale ten co to wymyślił to powinien z liścia dostać....to jest masakra.