Podobny temat istnieje w dziale o 1M. klik Jeśli robię coś wbrew regulaminowi dodając bliźniaczy temat, tylko dotyczący 1P zamiast 1M proszę o usunięcie go. Dodam, że regulamin czytałem.
Przejdźmy do rzeczy, nie wiem czy były jakiekolwiek wersje 1P z owym podświetleniem, ale ja swoje chciałbym zrobić w sposób jak najbardziej zbliżony do oryginału. Jeśli w Leonie takie lampki nie występowały to chciałbym wzorować się na innych modelach koncernu VAG, choćby Passatach B6 czy Golfach V/VI.
30-bajtowy bordnetz powinien taką funkcję obsłużyć. Dodatkowo po odpowiednim kodowaniu możliwe jest świecenie lampek również podczas jazdy, oczywiście moc wówczas jest odpowiednio zmniejszona, np. do 30%, aby nie rozpraszało i nie męczyło. Myślę, że w połączeniu z LEDami da to ciekawy efekt. A więc zasilanie i załączanie footwell light'ów mamy z głowy.
Z tyłu z montażem nie będzie problemu, ponieważ w fotelach, przynajmniej moich, jest dedykowane miejsce na lampki. Kable również jakoś się poprowadzi.
Jedyny problem jaki napotkałem przy planowaniu tego moda wiąże się z tym, gdzie umieścić lampki z przodu

Przy szukaniu informacji trafiłem na takie tematy/tutoriale:
Golv V: 1 i 2
Touran
A3
Jak footwell light zagości u mnie w Leo oczywiście pochwalę się w tym temacie