Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Norbertoo napisał(a):Czy posiada może ktoś z was schemat kostki + opis kabli które za jakie światła odpowiadają ?
takTomuss napisał(a):Rozumiem, że jeżeli zakupie lampy bi xenon bez sekretnych, to jesteś wstanie przerobić to tak, abym włożył lampy plug and play.
nie - dlugie w tych lampach chodza na silniku pozycjonowania, a nie na przeslonie. A zeby dzialal silnik pionowy to musi byc wszystko poskladane jak w oryginale, lacznie z czujnikami na wahaczach.Tomuss napisał(a):jeżeli gościu pisze na aukcji ze BI-XENON skrętny to sciema
Pod wzgledem xenonu, bordnetz nie ma znaczenia, kazdego zakodujesz. Co do doswietlania bordnetz musi byc 30 bajtowy, a takie dawali dopiero w MY08. Mozna oczywisnie wymienic starszy na nowszy i odpowiednio zakodowac i bedzie doswietlanie.Tomuss napisał(a):Jeszcze mam pytanie odnośnie kodowania, mój jest z 2006 model 2007. Bordentza mam tego w którym nie można włączyć doświetlenia zakrętów jeszcze.
Tomekttt napisał(a):i takie pytanie czy da sie je podpiąć poprostu tak na prosto pomijając moduł skrętu tzn odcinam zbędne kable
nie otworzy sie, bo w skretnych przeslona rest jest zrealizowana na cyfrowym silniczku tym samym ktory obsluguje poziomowanie gora dol. Xenony nieskretne maja elektromagnes i ten mozna zewnetrznie bez problemu obsluzyc.Tomekttt napisał(a):wtyczkę przerabiam pod obecne ustawienie świateł / krutkie to normalnie zapalony zarnik itp / i pytanie czy w opcji długie otworzy sie przysłona od długich
nie bedzie dzialac poziomowanie, zwykle lampy maja analogowe silniczki pozycjonujace, obslugiwane potencjometrem. Xenony skretne maja dwa cyfrowe silniczki obslugiwane modulem. Xenony nieskretne maja jeden cyfrowy silniczek obslugiwany modulem.Tomekttt napisał(a):czy będzie działać poziomowanie reczne z kabiny
Axee napisał(a):Lampy skretne moge przerobic tak, aby dzialalo poziomowanie gora/dol z potencjometru w kabinie i dlugie tylko na H1, xenon swieci tylko jak krotkie.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości