Wymieniałem zamek ponieważ stary zacinał się nie otwierał po zablokowaniu centralny ( kupiłem sprawny na aukcji za 50 zł z przesyłką )
Więc : możliwe ze są dwie opcje 1 szybsza gdzie wystarczy tylko zdjąć część tapicerki na wysokości klamki i w tedy obracając zamkiem uda sie go wysunąć lub 2 dłuzsza ok 1h z odkręceniem całej tapicerki ..
Tu przedstawiam gdzie znajdują się śruby mocujące tapicerke drzwi..

następnie zdejmujemy górną część tapicerki trzyma się tylko na zatrzaskach ...

potem odkręcamy zamek 2 śruby

i teraz ja próbowałem wyjąć bo gdzies czytałem ze juz w tym momencie można wyjąć zamek ale nie wiedziałem dlatego poszedłem dalej sciagajac reszte tapicerki , można próbować bo wyjmuje się go napewno w taki sposób jak na zdjeciu lekko obracając w bok ..

dalej zakładamy ze zamek nie wyjęty odkrecamy śrubę na dole (najdłuższa bo trzyma prowadnice od szyby . troche ciężko potem trafic ale spokojnie i wejdzie . jedna znajduje sie nad głośnikiem ( osłonkę głośnika podważamy )

potem ściągamy plastik od rączki czarny , trzyma sie tez tylk na zatrzaskach pod nim ukryta jest jedna śruba , potem 2 które trzymają metalową część korbki od szyb , i dwie tez niedaleko ..

i po tym wszystkim powinnismy miec 7 śrubek , ściągamy korbkę odsuwając plastik lekko w bok

cały boczek podważamy do góry i potem do siebie i wtedy wyjmujemy zamek odpinamy odpowiednio cięgna i wtyczke

, zakładamy nowy zamek i skladamy wszystko spowrotem , jesli ktos chce calkiem sciagnac boczek to od srodka jest przymocowany do plastikowego boczka mechanizm korbki i on trzyma..
i to na tyle pzdr.