Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przekładka

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przekładka

Postprzez Gekrob » 17 sierpnia 2015, 23:26

Witam wszystkich specjalistów i znawców tematu.
W przyszłym miesiącu będę miał możliwość kupna (za grosze) Leona II 1.6r, 75kW z 2007 roku (dość skromna wersja jeśli chodzi o wyposażenie: bez klimy, el. szyby tylko z przodu itp). Samochód jest w rodzinie od kilku lat (w Irlandii) i z całą pewnością można powiedzieć, że jego stan jest idealny/bardzo dobry. Jedyny mankament to kierownica po prawej stronie. I tu moje pytanie. Czy w tym przypadku opłaca się wykonywać przekładkę? Szukam już od kilku dni informacji na temat kwoty jaką trzeba będzie wyłożyć na ten zabieg.
Jeśli ktoś się orientuje to proszę o informacje jaki jest przybliżony koszt części (z moich poszukiwań wynika że to przedział pomiędzy 2-6tyś) a jaki byłby koszt samej operacji?

Czy może lepiej sprzedać samochód na wyspach, dołożyć parę złotych i kupić coś na miejscu?
Zapraszam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam, Grzesiek
Gekrob
Stella
Stella

Auto: leon 1p
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Re: Przekładka

Postprzez palisty » 2 września 2015, 14:21

Cześć
Kiedyś miałem okazje przerabiać Angliki
W twoim przypadku koszt samej operacji to około 2 tys
Części to lampy, lusterka, przekładnia ,instalacja elektryczna, boczki przednie, pedały, dywan ,nagrzewnica ,silniki szyb,przewody hamulcowe .
Sama deska to około 2500 przekładnia 500 instalacja 300 lusterka 200 lampy 300 nagrzewnica 300 boczki 100 silniki szyb ?
dywan?
Może o czymś zapomniałem to dzwoń 602 514 606 Adam
2.0tdi crbc
palisty
Stella +
Stella +

Auto: leon II
Silnik: ASZ 1.9

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat