Kupiłem dwie żarówki ledowe z ebay
Wrzucam fotki porównanwcze
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5 2 sekundy , światło słoneczne
Wyjątek dla mojego moda , żeby nie przejaskrawić fotki i jak najbardziej oddać efekt wizualny
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5
1 sekunda , światło słoneczne
Zwykła żarówka ( niesety w tle też poświata od ledów z tablicy rejestracyjnej )

LED z
LINK 
LED z
LINK 
MOD

Niech każdy wyciągnie własne wnioski, dla mnie sens modowania jest oczywisty ze względu na efekt tego co prezentują gotowe produkty a modowana żarówka. Chętnie bym porównał do tych z motohida ale szału się nie spodziewam. Ledy w tych z ebay i z motohid ulokowane są w wszystkich kierunkach efekt jest taki że jak staniemy za autem to lampa daje po oczach ale duża cząść swiatła się z niej nieefektywnie wydostaje. Zapewne ma na to wpływ geometria lampy przystosowana do pozycji żarnika żarówki, nie zaś do rozmieszczenia ledów.
W mojej żarówce optyka działa jak reflektor zastępczy wypuszczając światło z lampy, idę o każdy zakład że efekt jest przynajmniej 2 razy lepszy niż z motohid.
Żarówki wieloledowe z nastawianiem na ulokowanie źródeł światła na boki doskonale sprawdzają się jako świata dzienne (jeśli mają dobre chłodzenie)
Pacjent czyli Leon 1M pozował do fotek z świecącą tylko lampą od strony kierowcy.