Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Regulacja reflektorów po zmianie z Xenon na zwykłe

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Regulacja reflektorów po zmianie z Xenon na zwykłe

Postprzez dj_extasy » 28 kwietnia 2019, 18:53

Witam.
Drodzy forumowicze mam nieco nietypową sprawę.Jakiś czas temu zakupiłem Leona II z 2008r 2.0D.Okazało się ,że auto miało jakąś kolizję i żeby obniżyć koszty naprawy poprzedni właściciel zamontował zwykłe przednie reflektory a fabrycznie były Xenony.Doszedłem to tego dopiero po pewnym czasie i analizach.W reflektorach nie było silniczków,które oczywiście zakupiłem.Problem teraz w tym,że Xenony regulowały się automatycznie gdyż w kokpicie nie mam pokrętła regulacji wysokości.Pokrętło to też dokupiłem ale mimo to regulacja nie działa.Doczytałem w internecie i znalazłem regulator Xenonów,który znajduje się na lewym wahaczu ale on zapewne nie będzie spełniał swojego zadania ponieważ został zamontowany pod Xenony,a ja mam zwykłe standardowe reflektory.Pytanie czy da się coś zrobić aby ta regulacja wysokości pokrętłem działała czy konieczna będzie zmiana na Xenony co mi się nie podoba gdyż to niestety sporo kosztuje nawet mówiąc o używanych.
Pozdrawiam
dj_extasy
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Seat
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Regulacja reflektorów po zmianie z Xenon na zwykłe

Postprzez piotrek233 » 28 kwietnia 2019, 19:33

Nie znam się, ale podejrzewam ze musisz ciągnąc całą instalacje pod ten regulator bo fizycznie nie masz jej w aucie.
piotrek233
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Leon 1P Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat