Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Trzeszcząca szyba

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Trzeszcząca szyba

Postprzez Poprobi » 25 października 2008, 02:46

Tak jak w temacie. Mam problem z trzeszczącą szybą (przednia, lewa) . Jak otworzę szybę, tak do 2/3 wysokości strasznie trzeszczy. Czuć wyraźny luz na szybie (szyba rusza się na boki). Byłem u trzech fachowców, ale wszyscy powiedzieli, że tego praktycznie nie da się usunąć i trzeba się do tego przyzwyczaić ;/ Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał, bo jadąc po polskich (czyt. dziurawych) drogach cały czas koło ucha słyszę trzeszczenie. Strasznie to denerwujące :zly:
Poprobi
Sport
Sport

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Trzeszcząca szyba

Postprzez belzi » 25 października 2008, 05:05

Poprobi, mialem podobny problem, najprawdopodobniej masz polamane slizgi, stad ten luz
Musisz kupic cos takiego :arrow: http://www.allegro.pl/item460904907_slizgi_podnosnika_szyby_vw_golf_4_bora_ibiza.html
i skorzystac z tej instrukcji :arrow: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2950
Reszte znajdziesz na instrukcji dolaczonej do slizgow
Ewentualnie mozesz szukac uzywanego calego wypelnienia (tej blachy) wraz z glosnikiem
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez Poprobi » 25 października 2008, 22:22

A czy te ślizgi z Allegro będą pasować do Leona (bo one są dedykowane dla Golfa, Bory, Ibizy), czy mam szukać specjalnych do Leona? Ktoś się orientuje jak jest z trwałością tych ślizgów? Z tego co przeczytałem na forum, to tych części w ASO się nie kupi, może jednak coś się zmieniło i są już dostępne?
Poprobi
Sport
Sport

Auto: Seat Leon

Postprzez tatian » 26 października 2008, 00:25

Nie sądzę żeby w aso można było kupić same ślizgi chyba, że masz wejścia i ktoś Ci to po znajomości ze starego mechanizmu da. Ślizgi z pewnością będą pasować i nawet się nie zastanawiaj, bo cały mechanizm kosztuje majątek. Pamiętaj do Ibizy dałem 1015zł, ale wtedy jeszcze nie znałem tego forum i nie byłem świadomy, że można kupić oddzielnie te najdroższe w moim życiu plastiki. Że też zachciało mi się w mróz przewietrzyć auto :P
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV