Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Środek na głebokie rysy na lakierze- sprawdzony

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Środek na głebokie rysy na lakierze- sprawdzony

Postprzez RosenG » 8 kwietnia 2009, 18:34

Hejka, spotkała mnie przykra niespodzianka po sobocie na urodzinach u znajomych, zostawiłem samochód i po powrocie zauważyłem że ktoś pojechał mi gwoździem bądź czymś w tym rodzaju od przednich drzwi aż po sam tył, efekt oczywiście głęboka rysa i nie mogę jej usunąć. Nie wiem jaki środek jest najlepszy, próbowałem t-cut ale do bani, zastanawiam się nad dwoma środkami z allegro:
pierwszy:
http://www.allegro.pl/item602192381_pas ... _500g.html

drugi:
http://www.allegro.pl/item605963632_pas ... racja.html

Chyba że macie jakieś sprawdzone środki, i najlepiej z namiarem, ponieważ musze zamówić, ponieważ jestem za granicą i rodzice mogą mi wysłać.
Dzięki
RosenG
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9 TDI 130KM

Reklama

Re: Środek na głebokie rysy na lakierze- sprawdzony

Postprzez peter174 » 8 kwietnia 2009, 18:43

ten dugi gdzies juz czytałem ze wcale nie jest az tak rewelacyjny jak go zachwalaja sprzedający :no:
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto Admin
peter174
Sport
Sport

Auto: Toledo ASZ

Postprzez Marcin44 » 8 kwietnia 2009, 18:44

Witam,
Kup sobie najtańszą, ale nie najgorszą pastę TEMPO, Nie wiem jakie masz te rysy, ale ta pasta pomogła mi naprawdę wiele razy w różnych autach (chyba, że masz do gołej blachy).
Marcin44
Stella +
Stella +

Auto: VW GOLF V

Postprzez RosenG » 8 kwietnia 2009, 19:06

Do gołej blachy to nie, właśnie znajomy mi mówił o tempo, ale tutaj nie mogę znaleźć takiej, używałem również rubber compound, ale też nie pomogło choć poprawiło, nie powiem.
RosenG
Signo
Signo

Postprzez koti » 8 kwietnia 2009, 19:07

Ja mam ten drugi środek. Na drobne rysy jest nawet skuteczny, ale z głębokimi słabo sobie radzi. Pasta ta powoduje że lakier lekko rozciera się i zakrywa rysę ale ślad samej rysy pozostaje (pozostaje takie zabarwione wgłębienie). Może jak się będzie dłużej tarło to efekt będzie lepszy ale ja nigdy nie miałem tyle samozaparcia ;)
Seat Toledo II 1.9 TDI ASV 110KM 2000
koti
Signo
Signo

Auto: Seat Toledo II

Postprzez RosenG » 8 kwietnia 2009, 19:29

To nie, potrzebuje czego bardziej skutecznego, może akurat ma ktos ten 1 środek:)
RosenG
Signo
Signo

Postprzez zielo » 8 kwietnia 2009, 19:32

Tylko polerując (zacierając) taką rysę pamiętaj o tym, że miejsce wypolerowania rysy będzie się świecić jak psu... Polega to na przytarciu/spolerowaniu klaru (bezbarwnego) i wówczas nad i pod rysą kilka cm (w zależności jaki obszar będziesz polerować) na całej jej długości będzie różnica w lakierze w sensie żywszych kolorów. Robiłem to nie raz i niestety najlepiej byłoby później wypolerowac całość elementu ;P Jak masz dobre serce dla samochodu to zrób mu później delikatny "zabieg odładzający" pastą drobnoziarnistą w celu ujednolicenia barwy :okulary: Powodzenia :ok:

P.S. Tempo spoko pasta, ale później jeszcze dobry efekt daje Sonax :papa2:

P.S.2 Napisałeś, że nie masz samozaparcia dlatego nie pisałem wczesniej, ale najlepszy sposób jest taki: :D weź zapałkę i nozykiem zetnij jej końcówkę żeby była jak igła. Oklej dokładnie z jednej i drugiej strony rysę i bardzo ale to bardzo starannie postaraj się przytuszowac ją lakierem.. To jest najlepszy efekt. A poleruj dopiero po wyschnięciu :) Zapewniam Cię, że wówczas zminimalizujesz widocznośc rysy prawie do zera.. A później z zadowolenia relaxik i :piwko: heh
Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Moj ruch jest rezultatem Twojego, moja technika efektem zastosowanej przez Ciebie..
zielo
Sport
Sport

Auto: Top Sport 1.9 TDI+

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne