Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
16czarny16 napisał(a):Słuchajcie, ja mam problem z samymi szybami. Otwieraja mi sie automatycznie wszystkie przy zamknietym aucie. Raz mi sie wraz z tym zapala światło a innym razem nie, ale drzwi pozostaja zamknięte.
16czarny16 napisał(a):Axee a czy mógłbyś mi dokładnie opisać gdzie ten mikrostyk się znajduję, jak się do niego dobrać i wymienić?
daredevil87 napisał(a):Rozebranie drzwi to dopiero początek układanki, zamek najprawdopodobniej jest cały obudowany.
16czarny16 napisał(a):Zamówiłem juz sobie mikroprzełaczniki ale zanim rozbiore drzwi wolałbym wiedzieć co mnie spotka w środku
16czarny16 napisał(a):A tak w ogóle to moj problem powiązany jest z odczytem błedów Vagiem i oto taki otrzymałem odczyt:
bład 928 - Siłownik zamka centralnego ( lewy przód ) F220 - nieprawidłowy sygnał.
Axee napisał(a):Arci9, 3B1837016A to zamek drzwi pasazera ...
roosman napisał(a):16czarny16, jak z mikro Ci nie wypali i będziesz kupował cały zamek to daj do mnie na PW. Radzymińska jest dość blisko mnie a na weekend 4marca będę w Łodzi wiec za niewielką opłatąmogę Ci to przetransportować
16czarny16 napisał(a):roosman napisał(a):16czarny16, jak z mikro Ci nie wypali i będziesz kupował cały zamek to daj do mnie na PW. Radzymińska jest dość blisko mnie a na weekend 4marca będę w Łodzi wiec za niewielką opłatąmogę Ci to przetransportować
OK, daj tylko znać ile by ten zamek kosztował i chyba 4 marca to pomyłkachodziło Ci o 4 kwietnia?
Słuchajcie tak teraz jeszcze czytam i nikt nie miał problemów z szybami, tylko ja
Arci9 napisał(a):[ Dodano: Czw 19 Mar, 2009 ]Słuchajcie tak teraz jeszcze czytam i nikt nie miał problemów z szybami, tylko ja
Ja miałem problem z szybami - przeczytaj sobie tutaj:
viewtopic.php?t=15724
pawelbrz napisał(a):16czarny16, śruba do bębenka jest na torx T20, a sam zamek jest torx 12-stoząbkowy M8 - co do wymiaru (M8) jestem pewien na 100% ale nie wiem czy napewno ten rodzaj nazywa sie torx 12-stoząbkowy - różnie to nazywaja ludziska. Sam dziś rezałem drzwi pasażera, tyle, ze miałem problem z głośnym otwieraniem i zamykaniem szyby... problem na szczęście juz rozwiązany
ale pojawił sie nastepny - jak che zamknąć auto z kluczyka od strony pasażera, to zamykają się tylko te drzwi, ale za to jak otwieram to centralka zaskakuje i chce otwierać juz wszędzie, spotkaliście się juz z czymś takim
do tego nie działa mi centralka od strony kierowcy (tak samo jak światło i brzęczek zapalonych świateł) plus do tego jak zamykam auto os środka (guzikiem nad el.szybami) to zamykają mi się wszystkie drzwi, ale po sekundzie wybija mi grzybek z drzwi kierowcy- z tego co wyczytałem to problemem może tkwić w microswitch'u. Chciałem jutro zabrać sie za wymiane i znalazłem u siebie microswitch bardzo podobny do tych oferowanych na allegro (z zabójcza ceną)
http://www.allegro.pl/item593409047_mik ... ml#gallery
tylko nie wiem czy powinien on byc NO (normalnie otwarty) czy NC (normalnie zamknięty)
16czarny16 napisał(a):pawelbrz napisał(a):16czarny16, śruba do bębenka jest na torx T20, a sam zamek jest torx 12-stoząbkowy M8 - co do wymiaru (M8) jestem pewien na 100% ale nie wiem czy napewno ten rodzaj nazywa sie torx 12-stoząbkowy - różnie to nazywaja ludziska. Sam dziś rezałem drzwi pasażera, tyle, ze miałem problem z głośnym otwieraniem i zamykaniem szyby... problem na szczęście juz rozwiązany
ale pojawił sie nastepny - jak che zamknąć auto z kluczyka od strony pasażera, to zamykają się tylko te drzwi, ale za to jak otwieram to centralka zaskakuje i chce otwierać juz wszędzie, spotkaliście się juz z czymś takim
do tego nie działa mi centralka od strony kierowcy (tak samo jak światło i brzęczek zapalonych świateł) plus do tego jak zamykam auto os środka (guzikiem nad el.szybami) to zamykają mi się wszystkie drzwi, ale po sekundzie wybija mi grzybek z drzwi kierowcy- z tego co wyczytałem to problemem może tkwić w microswitch'u. Chciałem jutro zabrać sie za wymiane i znalazłem u siebie microswitch bardzo podobny do tych oferowanych na allegro (z zabójcza ceną)
http://www.allegro.pl/item593409047_mik ... ml#gallery
tylko nie wiem czy powinien on byc NO (normalnie otwarty) czy NC (normalnie zamknięty)
Co to mikroswitcha to powinien byc w pozycji "normalnie otwarty"
[ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 ]
Słuchaj, a masz możliwość szczytać Vagiem? jesli nie to odepnij kleme z aku i sprawdź może Ci pomoże.
[ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 ]
Z tego co widać na zdjęciach to ten mikro jest troszkę zmęczonymasz pewnośc że jest w dobrym stanie? A co do połaczenia to kabelki są w nim w odpowiednim miescu przylutowane a w samochodzie nie ma różnicy jaki kolor do którego, ważne że do tych dwóch nóżek
pawelbrz napisał(a):Wracając do tematu, anatomie zamka znam już na pamięću mnie całą winę (tak mi się wydaje) ponoszą mikro styki wewnątrz zamka (4 szt. umiejscowione na płytce PCB), które dają sygnały w jakim miejscu "suwak" zamka centralnego się znajduje, i jakie dostajemy impulsy kluczykiem - nie mylić z mikro stykiem na zewnątrz zamka!! (który nie wiem czemu służy, ale działa cacy). Tak więc czeka mnie kupno zamka, albo samej płytki z niego i wymiana.
jak na 100% będę już "healthy" podepnę Leosia jeszcze raz i wkleję błędy
untaztood napisał(a):A powiedzcie mi co może być powodem tego, że po otwarciu drzwi nie zapala się lampka w podsufitce? Lampka w drzwiach zapala się normalnie. Czy oni kurcze zrobili na każdą rzecz inny czujnik? :/
Arci9 napisał(a):untaztood napisał(a):A powiedzcie mi co może być powodem tego, że po otwarciu drzwi nie zapala się lampka w podsufitce? Lampka w drzwiach zapala się normalnie. Czy oni kurcze zrobili na każdą rzecz inny czujnik? :/
kupiłem ten sam zamek z radzymiśnkiej, ale u mnie działa wszystko tak jak potrzeba łącznie z lampką w podsufitce-także to raczej nie sprawa zamka i jego czujników
może poprostu sprawdź ustawienie lampki?
untaztood napisał(a):A powiedz mi, czy u Ciebie też wydaje nieco inny dźwięk centralny zamek niż oryginał?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości