Witajcie
Czy ktoś z was mógłby zmierzyć miernikiem opór jaki daje cewka od sprzęgła sprawnej klimy? Mam taki problem że najpierw padły wiatraki (więc i klima przestała pracować) myslałem, że nie ma czynnika ale zmierzono niby prawidłowo, więc napełniono układ do sprawdzenia szczelności, Gdy naprawiłem bezpiecznik od wentylatorów klima popracowała dzień i teraz padło co innego (a wiatraki pracują).
Jaki opór powinna mieć cewka? Moja ma nieskończenie duży. Próbuje zdiagnozować cewkę. Chyba powinna mieć jakiś opór?
Czy cewka podpięta pod 12V powinna się załączać? Moja się nie strzela spięta na krótko do aku
Jaki opór na czujniku ciśnienia przy napełnionej i między którymi stykami można zmierzyć by sprawdzić napełnienie? Gdzie i jak zmierzyć czy ciśnienie jest prawidłowe by klima ruszyła? styki 1 i 3 czujnika dają 1000 (przy mierniku w zakresie 200k)
jeden filmik na YT pokazywał że napięcie przy pracy miedzy 2 stykiem a masą przy niewłączonej to 3 V przy załączonym kompresorze 4,5V
gdzie jest czujnik temperatury gdzie on się znajduje w zderzaku strona kierowcy na dole czy w podszybiu str kierowcy?
Gdzie jest i jak sprawdzić czujnik przegrzania układu klimy? Jest taki w ogóle?
Gdzie znajduje sie sterownik J293 od sterowania klimatyzacją wiatrakami.
Zastanawiam się co z tą klimą skoro był zepsuty przegrzany bezpiecznik od wiatraków ale przy tym zbędnym napełnianiu mechanik twierdził że ciśnienie w układzie jest to co teraz się zepsuło.