Od paru dni borykam sie z pulsujacym hamulcem. Nie mam pojecia co to moze byc a nie chce wymieniac czegos bez potrzeby. Myslalem ze to tarcze ale kierownica nie drga. Pomyslalem jedynie ze to moze byc płyn hamulcowy bo nie był napewno wymieniany pare lat, lub łożysko kola przedniego prawego, bo czaserm sie odzywa choc sam nie wiem czy to nie przegub. Proszę o pomoc
A co dokładnie? Bo tarcze wygladaja nie zle a klocki maja jeszcze okładziny cierne. A co do hamowania to auto po nacisnieciu hamulca jakos dziwne hamuje tzn tak jakby hamulec puszczal lapał i tak do zatrzymania. Raz na 10 hamowan zdarza sie ze hamulec nie pulsuje
U siebie miałem podobny przypadek z drgającym pedałem hamulca a czasem hamowanie było ze zgrzytem okazało się,że wywaliło mi czujnik abs w prawym kole. Także możesz się jeszcze przyjrzeć czujnikom co lepsze błąd abs mi na desce sie nie pokazał a dopiero po podpięciu kompa wywaliło błąd
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ Jest biturbo
Abs raczej odpada bo ani razu nie zazgrzytało. Opony sa w dobrym stanie. Ac o do luzow nie wem, jak 4 miesiace temu kupilem auto nie bylo zadnych., Jutro odkrece prawe kolo i zobacze wizualnie co jest, bo wlasnie z tego kola dochodzi taki dziwny dzwiek podczas ruszania jakbym np wlaczyl klime i w czasie jazdy gdy puszcze pedal gazu i gdy jak dodam, auto ciagnie lecz za kazdym razem słysze ten trzask
Też miałem pulsowanie hamulca po tym jak mi mechanik źle przetoczył tarcze. Miały bicie i bardzo pulsował hamulec. Niestety musiałem kupić nowe tarcze, ot tamtego czasu jest ok.
Witam. odgrzeje kotleta. Mam właśnie problem z pulsującym pedałem hamulca. Zaczęło to sie dziać jak wymieniłem łożyska z przodu,chodź pytałem ze to nie ma nic do znaczenia. Wiec gdy hamuje już prawie się zatrzymuje czasem pedał mi skacze jak by ABS działał lecz kola nie są blokowane. Zrobiłem swpa hamulców 312/256 tarcze i klocki są nowe ATE i dalej jest problem, pomóżcie bo sam nie wiem co zrobić?
Był : Peugeot 306 2.0 HDI 115 Seat Leon 1M Top Sport 1.9 TDI ARL 174 Jest: Seat Leon 1M Cupra R 1.8T BAM 225+
Przypuszczam ze czujnik ABSu masz albo brudny albo zla odleglosc jest ustawiona wzgledem pierscienia z ktorego czyta info. i wariuje. Nie wiem ale chyba w leonie est na śrubkę czujnik ABSu wiec raczej odleglosc jest ok. Sprawdz pod katem zabrudzenia.
Sciaglem dwa kola i po jednej stronie bylo widac ze czujnik jest dalej od pierscienia. Mechanik mowil ze musi byc taka sama odleglosc z dwoch stron i wtedy stwierdzilem ze musi czujnik zostac przesuniety. Wiec zrobilem to co wczesniej napisalem. Pierwsze sprawdz czy sa w takiej samej odleglosci i jak bedzie roznica to musisz ja zniwelowac.
Był : Peugeot 306 2.0 HDI 115 Seat Leon 1M Top Sport 1.9 TDI ARL 174 Jest: Seat Leon 1M Cupra R 1.8T BAM 225+
Odgrzewam kotleta, u mnie pulsuje na lekkim dochamowywaniu. tzn delikatnie pedał wpada i wraca z powrotem, oczywiscie nie sa to wielkie odleglosci. Ale wyczuwalne na stopie. Nie zależne od predkosci pojazdu. Co to może byc ?
zawsze pulsuje czy to w benie czy to w dieslu czy na dwumasie czy na jednomasie. Testowalem juz to w nowych oplach insigniach astrach itp jak pracowalem w aso.