Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zawieszenie w wersji Sport

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zawieszenie w wersji Sport

Postprzez Kysiek » 4 czerwca 2017, 12:57

Witam,
w swoim Leonie posiadam obniżane zawieszenie (wersja Sport), ale było ono wymieniane. Nie wiem czy inni też tak mają, ale ja na każdym najmniejszym wyboju trę o asfalt osłoną pod silnikiem :/. Z tego co na razie zobaczyłem to amortyzatory są żółte z przodu i z tyłu (MTS Technik, może TA Technix, nie mam pojęcia), sprężyny czerwone.

Leon od ziemi jest 15 cm z przodu i 17 cm z tyłu, do tego felgi 17". Zawieszenie jest dosyć sztywne i wszystko czuć w aucie, ale jest to do zniesienia - wszystko rekompensuje latanie po krętych drogach ;). Jedynie o co mi chodzi to te tarcie o asfalt (czasami jest to głośne :D). Zmiana amortyzatorów i sprężyn na używki (te obniżane -15) podniesie go chociaż z przodu?
Kysiek
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Zawieszenie w wersji Sport

Postprzez Vax » 7 czerwca 2017, 07:29

Może po prostu osłona za bardzo wisi, moja tez tak miała, trochę ja poprawiłem i już mi nie czepia na każdej koleinie czy wyboju.
Vax
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Zawieszenie w wersji Sport

Postprzez DanJ93 » 16 czerwca 2017, 10:26

Ja mam jeszcze oryginał ze Sporta (-15mm) i często ocieram o jakiś wybrzuszenia na drodze kamiennej, czy nawet nie wjeżdżam na krawężniki, bo wiem, że będzie kaplica
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
DanJ93
Signo
Signo

Auto: Leon I
Silnik: APG 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne