Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Komputer silnika a panel climatronic

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Komputer silnika a panel climatronic

Postprzez homer1990 » 30 lipca 2017, 09:29

Witam odebrałem samochód od mechanika po wymianie komputera silnika (1.9 TDI ARL) , po tym jak w ogóle nie chciał odpalić, migała kontrolka świec żarowych i wyskakiwał błąd vag 18072, diagnoza padła na uszkodzony komputer tak więc mechanik załatwił sprawny i go wyczyścił u tzw magika, samochód zaczął odpalać, jeździ normalnie lecz zauważyłem że nie działa mi w ogóle panel nawiewu (climatronic) nie reaguje na przyciski nie chce się włączyć , przed wymianą zdaje mi się że chodził. Sprawdzając samochód vag zauważyłem że nr komputera troszkę się różni ponieważ teraz mam 038 906 019 KJ component 1,9I R4 EDC G000SG 5366 a wcześniej miałem 038 906 019 KG component 1,9I R4 EDC 0000SG 5342 wpisując nr komputera w wyszukiwarke pokazuje mi ze teraz mam od komputer od wersji ASZ 130km wczesniej ARL 150 km natomiast spadku na mocu nie poczułem, mogłby mi ktoś doradzić czy to wina tego komputera czy panel też mógł się popsuć.
Obrazek
homer1990
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne